Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ASRock ION 330 HT --> Geen geluid  (gelezen 1620 keer)

Offline karazz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASRock ION 330 HT --> Geen geluid
« Gepost op: 2010/06/20, 17:26:50 »
Ik krijg met geen mogelijkheid geluid uit mijn pctje, zowel HDMI als Digital out wijgeren iedere vorm van medewerking...

Nou kwam ik op internet al 'n stukje tegen over een oplossing m.b.v. mplayer alleen krijg ik mplayer niet geinstalleerd :(

rven@HTPC:~$ sudo apt-get install mplayer
Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
Boom van vereisten wordt opgebouwd
De status informatie wordt gelezen... Klaar
Sommige pakketten konden niet geïnstalleerd worden. Dit kan betekenen dat u
een onmogelijke situatie gevraagd hebt of dat u de 'unstable'-distributie
gebruikt en sommige benodigde pakketten nog vastzitten in 'incoming'.
De volgende informatie helpt u mogelijk verder:

De volgende pakketten hebben niet-voldane vereisten:
  mplayer: Vereisten: mplayer-nogui maar het zal niet geïnstalleerd worden
           Vereisten: libdirectfb-1.0-0 maar het is niet installeerbaar
           Vereisten: libx264-65 (>= 1:0.svn20081230) maar het is niet installeerbaar
E: Niet-werkende pakketten:
rven@HTPC:~$


hier wordt de oplossing besproken:

Citaat
HDMI and S/PDIF audio output
When diagnosing sound problems, make sure that pulseaudio is not running:
sudo killall pulseaudio
Please also make sure that no other program might be using the soundcard: disable system sounds, kill all web browsers (to kill the flash player), and kill all media players.

To get default audio output on the analog stereo jack, run
$ mplayer -ao alsa $FILE
To force audio output on the analog stereo jack, run
$ mplayer -ao alsa:device=front=NVidia $FILE
To force audio output on HDMI, run
$ mplayer -ao alsa:device=hdmi=NVidia $FILE
To force output on S/PDIF, run
$ mplayer -ao alsa:device=iec958=NVidia $FILE
To list all available audio output devices, run
$ aplay -L
Please note than when specifying anything other than -ao alsa to MPlayer, you may lose DMIX support, so you won't be able to run two playbacks at the same time, and MPlayer would print:
[AO_ALSA] Unable to set hw-parameters: Device or resource busy
It is possible to fix that by using plain -ao alsa and specifying the the output device in $HOME/.asourdrc. Using the environment variable ALSA_CARD does work, but ALSA_PCM_DEVICE doesn't seem to work. Set up your $HOME/.asoundrc like this:
defaults.pcm.!card NVidia
defaults.ctl.!card NVidia
defaults.pcm.!device 0
defaults.ctl.!device 0
The device number 0 is analog output, 1 is S/PDIF and 3 is HDMI. The device numbers come from the output of aplay -l.
bron: http://ptspts.blogspot.com/2009_08_01_archive.html

iemand enig idee wat ik nu kan proberen?

Offline karazz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ASRock ION 330 HT --> Geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/21, 01:05:06 »
ben eruit! :)

alles stond gemute in de alsamixer, iets wat ik daar helaas niet uit kon halen... de gnome-alsamixer heeft hier uitkomst in geboden. Hier stonden de mute vinkjes duidelijk in beeld en aangevinkt... stom overigens dat die standaard gemute staan...

anyway, threadje mag dicht, na 2 dagen zoeken ben ik eruit :)