Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (Opgelost)Heb probleem met grub  (gelezen 806 keer)

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(Opgelost)Heb probleem met grub
« Gepost op: 2010/06/20, 16:28:13 »
Na een nieuwe installatie van Vista kan ik grub niet terug instaleren als ik in terminal sudo grub ingeef  krijg ik command not found.
Heb al rond gekeken maar geraak er niet uit.
« Laatst bewerkt op: 2010/06/20, 22:10:32 door toni42 »

Offline Thijsg

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Heb probleem met grub
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/20, 16:30:48 »
Dat is voor versie 9.04 en ouder. Als je Grub wilt installeren, moet je sudo grub-install /dev/sdX --root-directory=XXX uitvoeren.

Voor /dev/sdaX moet je de desbetreffende schijf invullen, voor XXX de locatie waar je je systeempartitie aangekoppeld hebt, want je zit toch in een livesessie?

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Heb probleem met grub
« Reactie #2 Gepost op: 2010/06/20, 16:36:38 »
Misschien een uitgebreide uitleg ?
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#HerstelGrub2meteenLiveCD
Wanneer je dit volgt, moet het goed gaan.
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor,  OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker, liefhebber en tester.
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Heb probleem met grub
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/20, 17:33:39 »
mijn sudo fdisk -l ziet er als volgt uit wat moet ik dan invullen ipv de kruisjes heb al geprobeerd maar ben er nog niet



  Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1       13207   106085196    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2           13208       18359    41383440   83  Linux
/dev/sda3           18360       19987    13076910   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda4           19988      121601   816214455    7  HPFS/NTFS
ubuntu@ubuntu:~$

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Heb probleem met grub
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/20, 17:45:12 »
  Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1       13207   106085196    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2           13208       18359    41383440   83  Linux
/dev/sda3           18360       19987    13076910   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda4           19988      121601   816214455    7  HPFS/NTFS
Dus staat je Ubuntu installatie op sda2 !
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor,  OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker, liefhebber en tester.
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Heb probleem met grub
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/20, 22:10:06 »
Na ne hele namiddag prutsen en geen resultaat maar een nieuwe installatie gedaan.

Bedankt voor de reacties