Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen verbinding met 10.04  (gelezen 842 keer)

Offline Para

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met 10.04
« Gepost op: 2010/06/18, 16:25:06 »
Hallo,

Ik heb 10.04 geupgrated op een laptop waarop ook windows vista op staat.
Met Vista kan ik zonder problemen, draadloos verbinden met het netwerk van de camping.
Met 10.04 lukt dit echter niet. Ik heb wel een connectie met het netwerk, maar firefox,  noch thunderbird werken.
Ik kan zelfs niet pingen

Kan iemand me helpen? Ik ben echter wel een leek op ubuntugebied.

Vriendelijke groet,

Paul

Offline Vincentlaborant

  • Lid
    • vincentvandenbergh
    • openSUSE tips
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen verbinding met 10.04
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/18, 20:06:55 »
Welkom,

Wij mogen raden welke draadloze chip jij gebruikt :rolleyes:

voer het volgende commando in

Citaat
lspci

post de uitkomst hier zodat wij kunnen zien welke chip je gebruikt voor je draadloze connectie.
Toshiba Satellite P500 1C8
openSUSE Leap Xfce

https://sites.google.com/site/guidetoopensuse/home

Offline Para

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen verbinding met 10.04
« Reactie #2 Gepost op: 2010/06/18, 20:40:20 »
Ben even in ubuntu moeten gaan kijken.
Voor draadloos internet krijg ik volgende regel:
Intel Corporation PRO/wireless 3945 ABG [golan] Network Connection (rev 02)

Paul

Offline timosha

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen verbinding met 10.04
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/19, 10:07:29 »
Geef in een terminal de volgende commando's in en post de resultaten:

iwconfig
Nu gaan we kijken of alle modules geladen zijn:

lsmod | grep 'iwl'
Dan de info over de modules:

modinfo iwl3945

Nu gaan we even kijken of tijdens het starten alles OK is:

dmesg | grep 'iwl'

En dan zou ik graag nog weten of je WEP of WPA gebruikt.
Stabiele OS: Solaris 10 - OS X 10.6.4 - Linux Mint 9 - Windows 7
Project OS: Linux Mint 9 Isadora
Test OS: Ubuntu 10.04 - 10.10
Server: Windows Server 2008 R2 - Exchange 2010

Contra verbosos noli contendere verbis: sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.


Offline Paul

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen verbinding met 10.04
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/21, 22:28:08 »
Hou deze post ook even in de gaten. Lijkt mij sterk op hetzelfde probleem.
http://forum.ubuntu-nl.org/internet-en-draadloos/draadloze-verbinding-werkt-niet-meer-in-10-04/

Voer eens het volgende commando uit in een terminal en post het resultaat hier eens:
cat /var/log/syslog | grep -i failed | tail -20