Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm  (gelezen 1053 keer)

Offline FiVAL

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Gepost op: 2010/06/11, 10:39:05 »
Hoi allemaal,

vanochtend gaf ik 1 van mn servers een reboot en tot mijn
verbazing bleef het pingen maar error geven...    ???

Dus op naar het serverhok, monitor aansluiten,
blijkt dat hij boot in de Grub Rescue mode !??
Met de melding "unknown filesystem".  :-[

Op inet heb ik al de nodige "oplossingen" gevonden,
echter heb ik LVM-partie gebruikt...
Daardoor werken de manuels niet die ik tot nu toe heb gevonden.  

Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik van Ubuntu al aardig verstand
begin te krijgen, maar dat Grub(2) is me nog redelijk onbekent.

Zie ik iets over het hoofd?

Kan iemand mij uit de brand helpen??

Alvast bedankt!!
« Laatst bewerkt op: 2010/06/15, 16:26:36 door FiVAL »

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/11, 12:08:20 »
Kan je de pc eens rebooten en dan direct de bios ingaan?
Vervolgens kijken of de HD wel gedetecteerd word.
eventueel een nieuwe detectie uitvoeren in de bios.
Daarna opslaan en wederom rebooten..

Kijk of hij nu wel normaal boot en of kijk wat er allemaal voor foutmeldingen komen op het scherm.

Last but not least...
Om dit soort dingen heb ik een bloedhekel aan LVM, want het kan je heel wat zoekuurtjes bezorgen waar de fout zit....
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline FiVAL

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Reactie #2 Gepost op: 2010/06/11, 12:32:16 »
Hi Gandyman,

Jep, mijn bios vind de HDD zonder problemen...
De overige HDDs heb ik ondertussen ook los gekoppeld!

Tot nu toe had ik eigenlijk enkel positieve stukken gelezen
over LVM, maar vanuit de L!VE CD kan ik nu niet eens bij
mijn files komen :-(

Offline FiVAL

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/15, 16:26:17 »
Min of meer opgelost...

De HDD is echt helemaal DOOD!

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Opgelost] [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/16, 10:20:40 »
Dat is dan mooi K*T .......  ???

Sja zelf heb ik na de nodige slechte ervaringen een bloedhekel aan LVM hoe mooi het programma ook is.
Zit er ergens een fout ?
nah maak dan je borst maar nat om het op te sporen want LVM maakt een zooitje van je file system.....
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline FiVAL

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Opgelost] [Ubuntu 9.10 Server] Grub Error Lvm
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/16, 14:51:27 »
Eerlijk gezegt ben ik nog steeds heel blij met LVM,
het werkt alleen even anders dan je gewent...

In dit geval had het dus ook (achteraf) niet te maken
met de LVM Partitie, maar ik raakte in de war omdat
ik nog niet 'zoveel kaas had gegeten' betreffende dit
deze partities...

Mijn HDD is echt gewoon helemaal stuk!

Oja, als je LVM en Encryptie gaat gebruiken wordt het
nog een stapje ingewikkelder, maar dat was bij mij
niet het geval...