Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen verbinding met geluidskaart ??  (gelezen 3306 keer)

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Gepost op: 2006/12/05, 18:16:36 »
"0000:00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)"

als ik muziekspeler wil openen krijg ik "Geen volumeregelingselementen en/of -apparaten voor GStreamer gevonden."

kheb echt geluid nodig op mijn linux, anders word het gewoon trug XP, geluid is een must!

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #1 Gepost op: 2006/12/05, 18:20:42 »
Heb je wel geluid bij het opstarten, of het helemaal stil bij je ?

Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een Dwarsligger.

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #2 Gepost op: 2006/12/05, 18:22:56 »
heb al geluidjes gehad bij het opstarten ja, even kijken of ik die hier kan weergeven..
khad die al kunnen horen, maar denk bij een update ofzo dat het mis gegaan is,
als ik ga kijken bij Systeem==voorkeuren==geluid
zie ik onderaan niks staan van "standaard geluidskaart"
mijn geluid zit onboard dus, kweet ni wa der mis is...

ff kine fucking gebroke dijbeen :) tot binnen een uurtje

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #3 Gepost op: 2006/12/05, 18:27:05 »
Wanneer het een foute update is geweest,
dan kun je verwachten dat binnen ongeveer 24 uur er weer een update is die het corrigeerd.

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #4 Gepost op: 2006/12/05, 19:41:04 »
hopelijk, 24 uurtjes wachten mss maar denk niet dat het zal helpen :)

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #5 Gepost op: 2006/12/05, 19:50:16 »
We will see, geduld siert de mens.

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #6 Gepost op: 2006/12/05, 21:29:23 »
Citaat van: Jones
hopelijk, 24 uurtjes wachten mss maar denk niet dat het zal helpen :)
Gisteravond deed je geluid het ook al niet. 24 uur zijn allang voorbij :)

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #7 Gepost op: 2006/12/05, 21:31:03 »
Wie weet, doe eens:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #8 Gepost op: 2006/12/05, 21:45:26 »
Het lijkt mijzelf niet echt een kwestie van updates, maar van instellingen, maar goed als je niet probeert zal het ook nooit werken

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #9 Gepost op: 2006/12/06, 14:30:17 »
Gisteren had Psiko in een ander topic een interessante link gepost:
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?s=ff4a76760a1006a518e6320e4a4a9faa&t=205449

Wellicht heb je er iets aan?

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #10 Gepost op: 2006/12/06, 14:42:51 »
ik krijg

aplay: device_list:221: no soundcards found...
jones@telenetPC:~$

ook al word er wel beweert dat mijn asus A8V deluxe voledig zou moeten werken onder ubuntu..

proberen geluid in de bios uit te zetten word hier gezegt :s

Offline Dave

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #11 Gepost op: 2006/12/06, 14:54:18 »
had op me bord geintegreerd geluid en geen omkijken naar gehad.
Nu vanmorgen geluidskaart opgesnort (vanwege ander moederbord) en hop geluid bij het opstarten en alles.
Nergens naar om gekeken.

dacht alleen in totem even dat geluid niet werkte. kon ik bij de eigenschappen geluid harder zetten en... daar was het geluid. werkt onafhankelijk van instelling van het "luidsprekertje" blijkbaar.

Misschien dat je er wat mee kunt?

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #12 Gepost op: 2006/12/06, 14:57:11 »
Dat zou het kunnen zijn, wanneer hij wel het deuntje hoort voor en na het inloggen. Maarrr de terminal geeft aan dat hij GEEN soundcards kan vinden...dus lijkt me een ander probleem.

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #13 Gepost op: 2006/12/06, 15:00:48 »
ik hoorde hiernet da trommerl geluidje toen ik mijn login deed..

mijn geluidsicoontje staat nog steed gemute en geeft nog steed de foutmelding:

"Geen volumeregelingselementen en/of -apparaten voor GStreamer gevonden."

(zit hier nu met ipod in voor geluid ^^)

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #14 Gepost op: 2006/12/06, 15:09:40 »
Hmmm...dus je trommeltje hoorde je wel...dan is er toch leven in dat geluidskaartje van je! Dat betekend dat er een sprankje hoop is!:)
Mijn beste voorstel is eigenlijk het volgende, serieus doe een nieuwe installatie vanaf een desktop-CD,
neem trouwens gewoon een 32-bits, is namelijk echt makkelijker omdat er extra repositories voor beschikbaar zijn, met belangrijke pakketjes voor multimedia (bijv. de seveasrepo heeft meer pakketjes voor 32-bits dan voor 64-bits).
Het snelheids verschil tussen 32-bits en 64-bits is echt nog niet te merken.
(Ik had ook een PC met een AMD64 en heb ook eerst de 64-bits ubuntu geprobeerd)

Lees na standaard-installatie eerst hetvolgende topic van Bartek door:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/4573

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #15 Gepost op: 2006/12/06, 15:22:02 »
dat zal dan toch maar voor binnen een paar dagen zijn vrees ik, download limiet is der bijna door en heb van dapper enkel die full install cd

en aangezien edgy nog niet stabiel genoeg is(?) word het nog eventjes wachten

edit: explain> repositories

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #16 Gepost op: 2006/12/06, 15:27:22 »
Citaat van: Jones
dat zal dan toch maar voor binnen een paar dagen zijn vrees ik, download limiet is der bijna door en heb van dapper enkel die full install cd

en aangezien edgy nog niet stabiel genoeg is(?) word het nog eventjes wachten.
Voor een nieuw systeem is Edgy zeker wel stabiel genoeg!!!!
Tegenwoordig helemaal, de meeste mensen hier  zullen het bevestigen, het is namelijk al officieel uit gebracht.

edit: explain> repositories
Repositories dat zijn de pakketbronnen die op servers staan.
Ze staan in het volgende bestandje> /etc/apt/sources.list
Van dat bestandje en dus die servers, maakt apt-get in de terminal en synaptic pakketbeheer, gebruik om pakketjes te downloaden.

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #17 Gepost op: 2006/12/06, 15:29:44 »
Dapper 32-bits CD heb je van Dapper toch!?
Download limiet? wie is jou provider?

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #18 Gepost op: 2006/12/06, 15:32:57 »
oja bij mijn dual-boot scherm zie ik meerdere euh, dinges :p

kernel 2.6.15-27-K7
kernel 2.6.15-27-K7 (recovery mode)
kernel 2.6.15-27-386               --->      deze heb ik geprobeert en daar ook geen geluid..
kernel 2.6.15-27-386 (recovery mode)
kernel 2.6.15-26-386
kernel 2.6.15-26-386 (recovery mode)

ik heb teleslet denk dat meter de 10e of 11e op 0 gezet word

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #19 Gepost op: 2006/12/06, 15:38:16 »
Hoe komt het dat je K7 en 368 allebei erin hebt staan?
K7 is overigens voor speciale servers dacht ik toch?

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #20 Gepost op: 2006/12/06, 15:39:52 »
euhm, ding deed zijn 62 updates en toen kwam die k7 erbij, (welke ik elke keer boot trouwens)

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #21 Gepost op: 2006/12/06, 17:20:18 »
LAP wil ik dine klotenboel herinstaleren, nu blijft het bij het formateren van die schijf steken op 5% heropstarten al 3x gedaan, gaat gewoon niet voort pfff

kheb hier nog 2 edgy cd's liggen, maar daar kreeg ik helemaal geen beeld op of moet ik toch nog maar eens proberen ??

edit: na 5x doet em et wel.. :s nu hopen dat het niet vast loopt bij het instaleren... want dat deed hij daarnet ook

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #22 Gepost op: 2006/12/06, 18:05:44 »
ok heb geherinstaleerd, en nu werk mijn geluid wel, (niet K7) die euh 386 modus


nu wilt da ding natuurlijk vanalles updaten MAAR, is dit dan wel aan te raden?? of zal dat ding nu weer K7 toestanden instaleren ect??

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #23 Gepost op: 2006/12/06, 18:43:37 »
Citaat van: Jones
ok heb geherinstaleerd, en nu werk mijn geluid wel, (niet K7) die euh 386 modus


nu wilt da ding natuurlijk vanalles updaten MAAR, is dit dan wel aan te raden?? of zal dat ding nu weer K7 toestanden instaleren ect??
Mooi!

Voor k7 via *updates* hoef je niet te vrezen; de k7 kernel installeert zich echt alleen dan, wanneer je daar in *Synaptic* voor kiest.

Groet, Pjotr.

Jones

  • Gast
geen verbinding met geluidskaart ??
« Reactie #24 Gepost op: 2006/12/06, 20:00:16 »
kweet zo nog niet, ik kan me niet herinneren dat ik die K7 kernel had geinstaleerd via synaptic mja kheb allesinds geluid nu :D

nu aleen nog mp3's kunnen afspelen