Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [irc meeting 10-6-2010] Werkgroepen Artwork, Releaseparties, Promotie naar forum  (gelezen 651 keer)

Offline Thomas de Graaff

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
De werkgroepen Artwork, Releaseparties en Promotie maken op dit moment gebruik van Google discussiegroepen voor de communicatie, dat is zo gegroeid vanuit het verleden. Deze discussies gaan verhuizen naar het forum zodat ze toegankelijker en opener worden. Iedereen kan dan meelezen, wie mee wil helpen dient zich even aan te melden en krijgt dat ook schrijfrechten.

We hebben dit voorstel op de Ubuntu Releaseparty 2010 nog met een aantal mensen (Dennis, Chaukar, Ronnie, en Thomas) besproken, en besloten het uit te voeren.

Er komt een nieuw onderdeel "Werkgroepen" met de categorie├źn "Releaseparties", "Artwork", en "Promotie". Alle forumleden krijgen leesrechten voor deze onderdelen. Wie actief wil deelnemen aan de werkgroepen kan zich aanmelden, en krijgt dan ook schrijfrechten. Dat laatste zal duidelijk aangegeven worden. De rechten gelden voor het hele onderdeel Werkgroepen, dus als je schrijfrechten hebt in de werkgroep Artwork mag je ook posten in de werkgroep Promotie.

Waarom de drempel van aanmelden? Het betreft hier onderwerpen waar iedereen wel een mening over heeft, en als iedereen die gaat ventileren zonder verder de handen uit de mouw te steken wordt het voor degenen die het werk verzetten wel heel lastig communiceren. Even aanmelden is een kleine moeite, maar je geeft er door aan mee te willen werken.

Mocht later blijken dat het op deze manier niet prettig werkt kunnen we er alsnog voor kiezen om iedereen ook schrijfrechten te geven, of om de leesrechten van iedereen die zich niet heeft aangemeld weer in te trekken al naar gelang wat de leden van de werkgroepen prefereren.

Zie ook:
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Meetings/Meeting20100610#A3.WerkgroepenArtwork.2CReleaseparties.2CPromotienaarforum