Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: NVidia problemen zonder X, boot niet.  (gelezen 927 keer)

Offline dzan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Gepost op: 2010/05/31, 19:03:11 »
Hey,

Even schetsen hoe ik gekomen ben waar ik nu ben:

Ik wil een minimaal ubuntu systeem met zo weinig mogelijk software erop, enkel drivers en later Xserver. Ik heb de 10.04 "minimal iso" gedownload en geïnstalleerd, alles ging goed. Maar bij het heropstarten kreeg ik dit beeld: http://img413.imageshack.us/img413/7060/imag0036k.jpg. Wanneer ik mijn 6800Ultra verwijderde en de onboard gpu gebruikte starte alles zonder problemen netjes op. Ik heb dan wat zaken geprobeerd, tevergeefs en uiteindelijk xserver geinstalleerd in de hoop dat dit een oplossing ging bieden... eveneens te vergeefs.

Ik heb vervolgens live cd's met  andere versies ( 9.04 en 8.04 ) en distributies geprobeerd ( fedora 13 ) en hier blijkt hetzelfde probleem zich voor te doen! Ook strepen en geen beeld bij het opstarten. Ik krijg wel een cursor en gekleurde strepen/blokjes. Wanneer ik in het menu van de ubuntu live-cd's "safe graphics mode" selecteer start alles perfect! Na wat zoeken bleek dat deze de "nomodeset" parameter meegeeft.

Terug bij de geinstalleerde 10.04 en de 6800 geforce ( niet meer onboard dus ) gaf ik via Grub2 dezelfde parameter mee, HET SYSTEEM START met geforce kaart! Ik download de nvidia drivers ( niet nouveau drivers ) en installeerd deze. Ik voer dpkg-reconfigure xserver-xorg uit en herstart... opnieuw hetzelfde probleem!

Kan iemand mij verder helpen? Ik ben al een week aan het zoeken en vind geen oplossing! Ik heb geen idee meer waaraan dit kan liggen.

PS. Bij het uitvoeren van dpkg-reconfigure xserver-xorg kreeg ik geen opties ofzo, ook geen foutmeldingen... het leek niets te doen.


Dank,

Offline dzan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Reactie #1 Gepost op: 2010/06/02, 21:13:41 »
Echt niemand?

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Reactie #2 Gepost op: 2010/06/02, 21:44:35 »
1. Volgens mij heb je per ongeluk LuxUbuntu geïnstalleerd, van Luxaflexubuntu! (haha_1)
2. Je mag je haar wel eens kammen alvorens je wereldwijd je portret verspreidt. (haha_2)
3. Cool probleem heb je daar, zo'n beeld heb ik nooit eerder gezien. Ik krijg uit je beschrijving de indruk dat het niet de videokaart is die je probleem veroorzaakt, maar dat er misschien een softwareprobleem is. Misschien is je installatie toch iets te minimaal? Of doen de nvidea-drivers toch iets behoorlijk verkeerd. Kan je niet echt helpen, sorry.
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/02, 22:20:22 »
Staat er een driver aangegeven via Systeem>Beheer>Stuurprogramma's?

Ten andere: Welkom op het forum.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/02, 22:22:41 »
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ik denk niet dat dit commando nog werkt onder 10.04.
Kijk misschien eens naar de site van Pjotr:
http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld
Het begin van deze site:
http://sites.google.com/site/computertip/

Offline dzan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: NVidia problemen zonder X, boot niet.
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/03, 12:17:31 »
1. Volgens mij heb je per ongeluk LuxUbuntu geïnstalleerd, van Luxaflexubuntu! (haha_1)
2. Je mag je haar wel eens kammen alvorens je wereldwijd je portret verspreidt. (haha_2)
3. Cool probleem heb je daar, zo'n beeld heb ik nooit eerder gezien. Ik krijg uit je beschrijving de indruk dat het niet de videokaart is die je probleem veroorzaakt, maar dat er misschien een softwareprobleem is. Misschien is je installatie toch iets te minimaal? Of doen de nvidea-drivers toch iets behoorlijk verkeerd. Kan je niet echt helpen, sorry.

Ik heb deze geïnstalleerd: https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD.
En ok, toch bedankt voor je reactie.


Citaat
Staat er een driver aangegeven via Systeem>Beheer>Stuurprogramma's?

Ten andere: Welkom op het forum.
Zoals ik al zei is er geen X of window manager geïnstalleerd dus ik kan dit niet doen.
En bedankt.

Citaat
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ik denk niet dat dit commando nog werkt onder 10.04.
Kijk misschien eens naar de site van Pjotr:
http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld
Het begin van deze site:
http://sites.google.com/site/computertip/
Zoals je kan lezen in mijn start post heb ik reeds de nomodeset toegevoegd en dit werkt inderdaad, maar ik wil dit natuurlijk niet permanent houden aangezien ik graag mijn gpu tenvolle wil gebruiken.