Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ATI drivers werken niet  (gelezen 1335 keer)

TotempaaltJ

  • Gast
ATI drivers werken niet
« Gepost op: 2010/05/30, 18:15:23 »
Ik gebruik Ubuntu 10.04 met een ATI Radeon HD 4870. De drivers van de AMD website werken, maar dan kan ik geen effecten aan zetten. Ik heb lang gegoogled en vond dat ik in xorg.conf iets moest veranderen, dit heb ik gedaan, maar werkt ook niet.

Ik snap het allemaal niet meer, en hoop dat iemand mij zou kunnen uitleggen wat ik in hemelsnaam moet doen om de ATI drivers werkende te krijgen!

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ATI drivers werken niet
« Reactie #1 Gepost op: 2010/05/30, 19:47:46 »
Welkom op het forum. Stond er onder Systeem>Beheer>Stuurprogramma's een driver aangegeven?

Offline Sander M

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ATI drivers werken niet
« Reactie #2 Gepost op: 2010/05/31, 16:56:55 »
Via the AMD site is het mij ook nog nooit gelukt. Maar probeer eerst de bovenstaande post eens, dan zal het wel werken.

Tuvok

  • Gast
Re: ATI drivers werken niet
« Reactie #3 Gepost op: 2010/06/01, 22:23:45 »
Worden de drivers via het programma systeem/Beheer/Stuurprogramma's eigenlijk  ook automatisch ge-update?
Met andere woorden, komen ook driver updates uit via dit programma's?


Offline RioKuro

  • Lid
    • RioKuro - Camera - Colors - Visual Effects
  • Steunpunt: Nee
Re: ATI drivers werken niet
« Reactie #4 Gepost op: 2010/06/02, 15:02:25 »
Worden de drivers via het programma systeem/Beheer/Stuurprogramma's eigenlijk  ook automatisch ge-update?
Met andere woorden, komen ook driver updates uit via dit programma's?



Jep zeer zeker. Ik raad het ook aan altijd eerst deze te proberen. voor dat je het doet moet je wel even de oude er af gooien en voor de zekerheid even X rebooten (ff uitlogen).

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ATI drivers werken niet
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/02, 22:29:50 »
Dat is een goede raad, RioKuro, altijd de 'oude' driver verwijderen voor je een nieuwe installeerd. Ik had dat eens voor met een nieuwe kaart te steken en had die vorige driver niet verwijderd. Het werkte langs geen kanten.