Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld  (gelezen 3913 keer)

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
In de vorige versie van Ubuntu werkte dat ding (waarin een ingebouwde microfoon zit) wél naar behoren (zowel in Skype als in Cheese), maar onder 10.04 ... noppes voor wat betreft het beeld.

Heb al volgende geprobeerd (zonder succes dus):
-- verlagen opnameresolutie (met gstreamer-properties) naar 640x480
-- aanpassen contrast enzovoort (idem)
-- test video in skype

Het geluid (dat via eenzelfde usb-kabel loopt) werkt wél.
Het lichtje van de webcam gaat aan als ik video opstart.

En voor de grapjassen onder ons: het licht in mijn bureau is wel degelijk aan!
« Laatst bewerkt op: 2010/05/30, 14:46:43 door Jenske »
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld
« Reactie #1 Gepost op: 2010/05/30, 14:30:01 »
Zeg Jenske is je licht wel aan op je bureau ???  XD

Heb je Cheese al eens geïnstalleerd? Heb je daarin beeld?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld
« Reactie #2 Gepost op: 2010/05/30, 14:33:22 »
Zoals in mijn bericht stond: alles werkt in mijn bureau (zelfs mijn hersenen) =D

Ook Cheese werkt NIET (zoals ik trouwens in m'n originele post had geschreven).

En ook het neerklapbaar schermpje, waarmee ik mijn Quickcam Communicate Deluxe kan afsluiten, staat NIET naar beneden.
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld
« Reactie #3 Gepost op: 2010/05/30, 14:46:11 »
Heb inmiddels de oplossing gevonden door de driver opnieuw op te starten. Stond in volgende "draad": http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1287277&highlight=logitech+webcam+sound+image
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: [OPGELOST] Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld
« Reactie #4 Gepost op: 2010/05/30, 14:57:22 »
Ik had na een nieuwe installatie Cheese nog niet geïnstalleerd. Bij mij werkte het wel direct:


Uploaded with ImageShack.us

In ieder geval mooi dat het nu wel werkt.

BDW, waarom liggen je hersenen in je bureau  ???
Die van mij liggen op het nachtkastje. XD
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST] Webcam Logitech Quickcam in 10.04: wel geluid geen beeld
« Reactie #5 Gepost op: 2010/06/01, 22:07:31 »
Hoewel het probleem dus opgelost lijkt, blijkt het niet zo simpel.

Elke keer, namelijk, als ik na het skype'n, Digikam opstart, krijg ik de melding dat de Phonon-bibliotheek "iets" niet heeft gevonden -- boeiende mededeling, overigens, maar dit terzijde -- en dat er teruggevallen wordt op een ander geluids-ding.

En als ik dan terug skype wil opstarten, loopt het weeral eens mis.

Dan moet ik dus -- zucht, zucht, zucht -- weeral eens een hoop testen doen en instellingen veranderen om terug skype te kunnen laten draaien.

Toch wel een behoorlijke afknapper voor een niet-computer-nerd-maar-wel-voorstander-van-open-source, zoals ik er één ben.

Maar goed, de depressie is niet dermate groot dat ik ermee van een vierde verdieping zou willen springen, luid roepend "Windows was toch beter".
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM