Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Vragen van dual-boot naar single-boot  (gelezen 482 keer)

Offline hang-oor

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Vragen van dual-boot naar single-boot
« Gepost op: 2006/12/03, 13:28:07 »
Momenteel heb ik een dual-boot systeem met ubuntu en xp. Maar ik kom steeds dichter bij het punt dat xp definitief verwijderd gaat worden.

Indien er geen sprake meer is van een dual-boot systeem krijg je dan nog steeds bij het opstarten het menu'tje waarin je kunt kiezen of je ubuntu in de recovery modus kunt opstarten? of oudere kernel?

Bij een dual-boot systeem is het handig om een deel van de schijf als fat32 in te delen (door beide os'en te beschrijven), maar  als er geen windows meer op de pc staat kun je dan alles ext 3 maken? Of heeft fat32 voordelen bij complete vastlopers waardoor je eenvoudiger je data kunt redden?

Bartbes

  • Gast
Vragen van dual-boot naar single-boot
« Reactie #1 Gepost op: 2006/12/03, 13:42:42 »
Dat menutje hou je gewoon. Je kan wel uitschakelen dat hij hem weergeeft en dat je dan een aantal seconden hebt om op escape te drukken, om het menutje te laten zien.
Ext3 is juist beter met foutenherstel, aangezien het gebruik maakt van het zogenaamde 'journaling' dat is dat als je computer vastloopt dat hij dan de volgende keer dat hij opstart gewoon verder gaat met schrijven naar de harde schijf. Een soort buffer dus eigenlijk.