Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wifi en WICD in Lucid  (gelezen 889 keer)

Offline Dorst

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wifi en WICD in Lucid
« Gepost op: 2010/05/23, 16:02:56 »
Na twee jaar Hardy nu overgestapt op 10.04 (Dell Inspiron), en de eerste resultaten zijn niet hoopgevend. Voor mijn met WPA2 beveiligde moet ik iedere keer bij opstarten een wachtwoord ingeven voor de keyring. Erg irritant natuurlijk (is er íemand die de voordelen van "wachtwoorden en sleutels" heeft gevonden?).
In 8.04 installeerde ik hiervoor WICD, waarbij keurig de network manager werd verwijderd en alles probleemloos werkt. Nu staat WICD standaard in het softwarecentrum (een verbetering), maar na installatie conflicteert dit met de network manager, met als resultaat weinig tot geen verbinding.
Zie ik iets over het hoofd, of moet ik zelf het e.e.a. gaan verwijderen? Bij een eerdere poging kreeg ik vervolgens helemaal geen verbinding meer en bleef WICD melden dat ik het verkeerde wachtwoord zou hebben gegeven.

Offline FrSu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wifi en WICD in Lucid
« Reactie #1 Gepost op: 2010/05/24, 08:27:34 »
Is zo te lezen hier op het forum een Lucid probleem, probeer eens 9.10.
Van Dos>Win 3.11>Win 95>Win 98>Win 2000>Win XP >Vista (Oeps, was foutje)>Win 7>Win 8>Win 10 en via diverse Linux distro's nu bij Mint Mate al dan niet in dualboot met Win 10. Sinds 2008 bezig met Linux.

Offline Dorst

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wifi en WICD in Lucid
« Reactie #2 Gepost op: 2010/05/24, 10:01:09 »
Juist dit soort probleempjes zouden in een LTS versie, die toch voor iedere gebruiker geschikt moet zijn, niet mogen voorkomen.
Oplossing blijkt eenvoudig te zijn: onder Systeem > Voorkeuren > Netwerkverbindingen > Draadloos, een vinkje zetten bij Beschikbaar voor alle gebruikers. Bij het opstarten word ik nu niet meer lastig gevallen met een wachtwoord en WICD is niet langer nodig. (w.d bedankt)