Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie probleem  (gelezen 574 keer)

Offline Masseur

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie probleem
« Gepost op: 2010/05/09, 12:56:04 »
Ik wilde af van Microsoft Vista en zijn Malwareshit en zag in Ubuntu de ideale oplossing, echter de eerste indruk is niet vlekkeloos. Heb een cd van Ubuntu 9.04 en ben begonnen om vanaf de cd Ubuntu te verkennen. Tot 2 keer toe ging na een tijdje in de "verkenner" te hebben gewerkt (inhoud files doornemen) het beeld volledig op oranje/bruin en was er geen beweging in het systeem te krijgen. PC moeten resetten   Dan maar de installatieversie gebruiken met de bedoeling om deze een tijdje naast Windows te gebruiken, helaas, installatie bleef hangen op 15% bij de blauwe helpknop, hoe toepasselijk, en weer geen beweging meer in te krijgen. En toen?

10.04 gedownload, gebrand en vanaf cd proberen te installeren, partities worden keurig ingedeeld maar daarna stopt de installatie halverweg, geen beweging in te krijgen, zaak gereset, tot 2x toe hetzelfde, ben er mee gestopt en baal verschrikkelijk.  >:(

Ik sta open voor suggesties.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Installatie probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2010/05/09, 15:11:03 »
Als je met de LiveCD opstart is er geloof ik een verborgen menu (wat vroeger wel zichtbaar was). Wanneer je het lege paarse blad ziet met onderaan het toestenbordje en mannetje klik je een willekeurige toets aan, zo zou het menu moeten tevoorschijn komen.
Nu kan je met F6 de optie: acpi=off  met Enter selecteren (daarna op ESC drukken)
Via F4 zou je de veilige grafische modus moeten kunnen selecteren.
Via F3 het toetsenbord en via F2 de taal.

Hier zou je ook de cd op fouten moeten kunnen controleren.

Alternatief: Download de AlternateCD. Is een install CD die tekst gebaseerd is maar het zelfde doet als de LiveCD alleen zonder uitgebreide grafische schil.
Hier kun je hem downloaden: http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/  (Een beetje naar beneden scrollen)