Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Geen TV beeld meer met ivtv.  (gelezen 604 keer)

Offline Robertos

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Geen TV beeld meer met ivtv.
« Gepost op: 2010/05/05, 19:28:37 »
Op de PC is een Hauppauge WinTV PVR-150 aangesloten die voorheen prima werkte onder Ubuntu. Nu is er echter geen TV beeld meer uit te krijgen. Het pakket ivtv-utils is geïnstalleerd en de kaart wordt ook herkend.

Voorheen had ik scripts gemaakt die bij het uitvoeren automatisch de gewenste TV zender openden in Totem.

#!/bin/bash
ivtv-tune --frequency 720,00MHz
totem /dev/video0

Nu blijft het scherm van Totem echter zwart.

Resultaat van: ivtv-tune --frequency 720,00MHz

/dev/video0: 720.000 MHz
De opdracht totem /dev/video0 geeft dus helemaal geen beeld (ook niet in mplayer en VLC overigens).

dmesg | tail geeft het volgende resultaat:

[ 1337.035057] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 1d4 to register R15
[ 1337.038093] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 102 to register R21
[ 2018.615593] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 0c0 to register R21
[ 2018.618639] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 1d4 to register R14
[ 2018.621675] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 1d4 to register R15
[ 2018.624708] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 102 to register R21
[ 2620.719590] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 0c0 to register R21
[ 2620.722632] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 1d4 to register R14
[ 2620.725664] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 1d4 to register R15
[ 2620.728701] wm8775 2-001b: I2C: cannot write 102 to register R21

dmesg | grep tv

[    9.913643] ivtv: Start initialization, version 1.4.1
[    9.913777] ivtv0: Initializing card 0
[    9.913780] ivtv0: Autodetected Hauppauge card (cx23416 based)
[    9.914405] ivtv 0000:01:06.0: PCI INT A -> Link[LNKA] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
[    9.987252] tveeprom 2-0050: The eeprom says no radio is present, but the tuner type
[    9.987255] tveeprom 2-0050: indicates otherwise. I will assume that radio is present.
[    9.987258] tveeprom 2-0050: Hauppauge model 26589, rev C9A5, serial# 9470054
[    9.987260] tveeprom 2-0050: tuner model is TCL MPE05-2 (idx 105, type 38)
[    9.987263] tveeprom 2-0050: TV standards PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) (eeprom 0x74)
[    9.987265] tveeprom 2-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)
[    9.987267] tveeprom 2-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)
[    9.987269] tveeprom 2-0050: has radio
[    9.987271] ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150
[   10.616679] cx25840 2-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
[   10.634129] wm8775 2-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
[   10.644285] IRQ 18/ivtv0: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[   10.644599] ivtv0: Registered device video0 for encoder MPG (4096 kB)
[   10.644672] ivtv0: Registered device video32 for encoder YUV (2048 kB)
[   10.644742] ivtv0: Registered device vbi0 for encoder VBI (1024 kB)
[   10.644813] ivtv0: Registered device video24 for encoder PCM (320 kB)
[   10.644882] ivtv0: Registered device radio0 for encoder radio
[   10.644884] ivtv0: Initialized card: Hauppauge WinTV PVR-150
[   10.645263] ivtv: End initialization
[   11.272518] ivtv 0000:01:06.0: firmware: requesting v4l-cx2341x-enc.fw
[   11.304679] ivtv0: Loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (376836 bytes)
[   11.500172] ivtv0: Encoder revision: 0x02060039

Ik heb werkelijk geen geen flauw idee waarom er geen beeld meer is, weet iemand hoe dit op te lossen is?

Edit: Ik had nog lang kunnen blijven zoeken. PC kast opengeschroefd en de kaart eens goed aangedrukt en het functioneert weer...  :-[ Toch raar dat de TV kaart (terwijl deze kennelijk niet goed vast zat) wel werd herkend.
« Laatst bewerkt op: 2010/05/06, 00:31:04 door Robertos »