Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen beeld na installatie video driver.  (gelezen 1611 keer)

Offline Reef2009

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen beeld na installatie video driver.
« Gepost op: 2010/04/30, 01:36:32 »
Nu 10.04 uit is heb ik deze geïnstalleerd.
Dit gaat zonder problemen. Echter vind Ubuntu aanvullende Hardware: Mijn videokaart!!
Hij kan hem installeren en vervolgens moet hij rebooten. Het systeem start weer maar het scherm wordt weer zwart.

Iets soortgelijks had ik eerder al: http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en-drivers/geen-beeld-wel-installatie-s/

Iemand enig idee wat ik kan doen
Ciao Reef2009
- Mini ITX with firepower
- Gigabyte GA-H55N-USB3 & Intel Core i5 655k
- 1x 128GB SSD + 500 GB HDD

Offline Progger

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld na installatie video driver.
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/30, 02:05:59 »
Al gekeken bij Systeem => Beheer => Stuurprogrammas of daar soms drivers voorhanden zijn?
Laptop MSI U123 (160 GB) 1 GB ramMint Cinnamon 18 LTS
Laptop Toshiba Tecra  (80GB) 2 GB ram Fedora 24
Dell Latitude D600 Pentium M 1400MHz 512MB ram
Bouwjaar 2003 met Debian 8 (Jessie)

Offline Reef2009

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld na installatie video driver.
« Reactie #2 Gepost op: 2010/04/30, 12:00:26 »
Ja klopt daar heb ik juist gekeken.
Zodra ik die installeer en de vervolg stappen volg dan zou het normaal goed moeten komen.
Helaas wordt het scherm gewoon zwart.
Ik heb het idee dat het probleem ergens ligt in de combinatie van IGP en GPU.
In Windows is dit ondervangen maar nu installeer ik hij twee drivers vioor een systeem.
Ik denk dat er nog een schakel tussen moet maar kan dit niet vinden.
Dus iemand enig idee?
Ciao Reef2009
- Mini ITX with firepower
- Gigabyte GA-H55N-USB3 & Intel Core i5 655k
- 1x 128GB SSD + 500 GB HDD