Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost]C++ i.c.m. MD5  (gelezen 1313 keer)

Offline Stefan de Vries

  • Lid
    • fermata
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost]C++ i.c.m. MD5
« Gepost op: 2010/04/26, 12:22:33 »
Voor het schoolvak informatica willen een vriend en ik in C++ een programma ontwikkelen dat het MD5-algoritme gebruikt om hashes van bestanden te maken en te controleren. Door middel van function pointers willen we het programma zó maken, dat de broncode (uiteraard verspreid onder GNU GPL) makkelijk aangepast kan worden ter gebruik van andere of eigen algoritmen. We lopen echter vast op een goede implementatie van MD5 i.c.m. file-I/O. Is er iemand die ons verder kan helpen met, bijvoorbeeld, codevoorbeelden?

Met vriendelijke groet,

Stefan de Vries en Bryan Koch.
« Laatst bewerkt op: 2010/05/12, 10:38:27 door SteefuitHeerlen »
Bezoek ook eens de Ubuntu NL IRC-kanalen! |

DipSwitch

  • Gast
Re: C++ i.c.m. MD5
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/28, 23:14:48 »
Waar je naar opzoek bent is waarschijnlijk iets als md5sum dit is een GNU tool die standaard meegeleverd word bij elke linux distributie. Je kan de source vinden via de ubuntu repository.