Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid wil maar niet komen  (gelezen 4109 keer)

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid wil maar niet komen
« Gepost op: 2010/04/26, 10:47:29 »
Mijn Sony Vaio PCV-LX2 wilde niet meer werken met Windows dus tijd voor Linux, waar ik niet zo veel ervaring mee heb. Na installatie van Linux wil er maar geen geluid komen. Urenlang gelezen op het internet, waar ik gelukkig niet de enige bleek met dit probleem, maar alles is tot nu toe mislukt, de pc blijft doodstil.

Wat heb ik zoal gedaan:
a. diverse versies van Linux geprobeerd: 8.04, 8.10, 9.04 en 9.10. De laatste lijkt het beste te zijn (minder foutwaarschuwingen) dus die zit er momenteel op. Mooie interface trouwens.

b. alsamixer gui geïnstalleerd: lukt op zich wel en ik kan zelfs vrolijk schuiven met de schuifjes binnen dat programma maar het blijft doodstil!

c. via terminal ingetoetst: :cat/proc/asound/cards met als resultant: niet in staat de locatie weer te geven

d. via Sony uitgezocht wat voor sound card erin zit:
Audio Chipset AD 1881A 16 bit CD kwaliteit Stereo
Manufacturer=  Analog Devices
Audio type = AC Link
(is dat dan de boosdoener? kan Linux niet uit de voeten met AC Link?)

e. ook het Volumeschuifje in de balk bovenin is aanwezig en schuifbaar maar zonder resultaat

f. Even gekeken onder Beheer/Geluid; daar zie ik:
Output volume schuifje bovenin staat halverwege en is schuifbaar, dempen staat uit
Sound Theme = Ubuntu
Hardware tab: Choose a device to configure: de lijst is helemaal leeg, dus niks te configureren!
Uitvoer tab: onder Choose a device for Sound output staat Dummy Output Stereo. Vooral dat dummy staat me niet aan :)

g. net nog even koptelefoon getest (naar aanleiding van draadje jacqueline) maar die is ook morsdood; heel apart, youtube beelden zonder geluid :)

Ben er nu paar dagen mee bezig maar kom niet verder. Hopelijk is er hier een deskundige met de gouden tip...
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 13:43:59 door cezanne »
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/26, 11:49:46 »
Gouden tip nog niet, wel een vraag. Zou je in de terminal dit lspci kunnen typen en de uitkomst hier kunnen plaatsen?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #2 Gepost op: 2010/04/26, 13:56:54 »
Hallo

Aangezien je het draadje van Jaqueline al even doorgelezen hebt, moet mijn
kale vierkante hoofd je al lichtelijk bekend voorkomen  ;)
Maar had je toevalligerwijs die bekende alsa backports ook al even geprobeerd?

En wat zegt het ding als je in de terminal;
aplay -l  (-l = kleine letter L)
intypt en entered? Vooral de chipset ben ik wel
benieuwd naar, die kan namelijk afwijken van wat er nou
kennelijk gedetecteerd werd.

Groeten Gerrit
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #3 Gepost op: 2010/04/26, 21:58:59 »
Gouden tip nog niet, wel een vraag. Zou je in de terminal dit lspci kunnen typen en de uitkomst hier kunnen plaatsen?
lspci levert geen enkele reactie op
(ik neem aan dat het eerste karakter een l van leuk is en niet een of ander teken, zoals bijv. | oftewel het verticale lijntje waarvan ik de naam niet weet)
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #4 Gepost op: 2010/04/26, 22:04:57 »
Hallo

Aangezien je het draadje van Jaqueline al even doorgelezen hebt, moet mijn
kale vierkante hoofd je al lichtelijk bekend voorkomen  ;)
Maar had je toevalligerwijs die bekende alsa backports ook al even geprobeerd?

En wat zegt het ding als je in de terminal;
aplay -l  (-l = kleine letter L)
intypt en entered? Vooral de chipset ben ik wel
benieuwd naar, die kan namelijk afwijken van wat er nou
kennelijk gedetecteerd werd.

Groeten Gerrit


aplay -l l
levert geen enkele reactie op

aplay -l
levert op: niet in staat locatie etc. weer te geven

backports heb ik nog niet durven proberen,
situatie van jacqueline leek me verschillend dat ik twijfelde aan nut voor mijn situatie;
als je denkt dat het kan helpen ga ik het morgen proberen!

iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #5 Gepost op: 2010/04/26, 22:12:31 »
Dit is een tikkie vreemd;
beide terminal commando's zouden iets moeten opleveren  ???

Om een terminal te openen; (tenminste vanuit mijn 9.04 toko)
Toepassingen-Hulpmiddelen-Terminalvenster
aplay -l   (kopieer en plak dat evt. in het terminalvenster)

Groeten Gerrit
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #6 Gepost op: 2010/04/27, 10:12:11 »
Dit is een tikkie vreemd;
beide terminal commando's zouden iets moeten opleveren  ???

Om een terminal te openen; (tenminste vanuit mijn 9.04 toko)
Toepassingen-Hulpmiddelen-Terminalvenster
aplay -l   (kopieer en plak dat evt. in het terminalvenster)

Groeten Gerrit


sorry, dom van mij, dacht met alt-f2 in terminal gekomen te zijn, maar dat is voor het uitvoeren van een toepassing; kopieren en plakken gaat niet, vreemd genoeg, tussen terminal en firefox, wel binnen elk van deze applicaties, dus zonder overstappen, is dat ook weer een instelling?
anyway aplay -l geeft als resultaat: device list 223, geen geluidskaarten gevonden...
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #7 Gepost op: 2010/04/27, 10:15:22 »
Gouden tip nog niet, wel een vraag. Zou je in de terminal dit lspci kunnen typen en de uitkomst hier kunnen plaatsen?

lspci gisteren dus ook in fout venster ingevoerd  :-[ hieronder alsnog het resultaat (dit keer gaat kopieren en plakken tussen terminal en firefox weer wel, word ik gek?)

nunspeet@nunspeet-desktop:~$ aplay -l
aplay: device_list:223: geen geluidskaarten gevonden...
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ ^C
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ ^C
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 04)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 05)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev 05)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801BA/BAM SMBus Controller (rev 05)
00:1f.4 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 05)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2)
02:09.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c475 (rev 80)
02:0a.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
02:0a.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
02:0a.2 USB Controller: NEC Corporation USB 2.0 (rev 02)
02:0b.0 Communication controller: Agere Systems LT WinModem (rev 02)
02:0c.0 FLASH memory: Sony Corporation Memory Stick Controller (rev 01)
02:0d.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
02:0e.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AA22 IEEE-1394 Controller (PHY/Link Integrated) (rev 02)
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ ^C
nunspeet@nunspeet-desktop:~$
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #8 Gepost op: 2010/04/27, 10:43:07 »
zojuist linux-backports-modules-alsa-karmic-generic geinstalleerd;
helaas, zonder resultaat, alles nog hetzelfde en doodstil;
nog even bij de synaptics gekeken en daar staat die backports nu voorzien van een groen vierkantje, het teken, denk ik, dat het ding is geinstalleerd; lijkt me dan niet zo zinvol het een tweede keer te doen, zoals jacqueline wel met succes deed...
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen OPGELOST voor eventjes...
« Reactie #9 Gepost op: 2010/04/27, 11:49:34 »
Welkom in de wonderlijke wereld van Linux!
Ik heb geluid! Jawel. Ik had het probleem even laten rusten, in afwachting van reacties van de mensen in deze draad die me hielpen. Intussen was ik begonnen om Gparted vanaf een USB stick los te laten op mijn harde schijf van 80 Gb die uit maar 1 (Linux) partitie bestond (wat me niet handig leek) en waarbij ik enkele keren moest opstarten. Plotseling, bij de 2e keer herstarten hoorde ik de openingstune van Linux. ???????? Ik keek om me heen maar geen van de andere computers om me heen waren hiervoor verantwoordelijk. Dus snel even naar youtube en ja hoor, de muziek knalde uit de stereo speakers.
Vermoed dat die backports ook hier de oplossing hebben gebracht en ook hier dus niet direct maar na enkele keren herstarten. Ik ga niet proberen dit te begrijpen maar geniet van het resultaat.
Hartelijk dank voor jullie bijdragen, denk niet dat ik er zonder jullie was uitgekomen!
De pc is overigens niet voor mezelf (Apple gebruiker) maar voor iemand die dringend verlegen zit om een pc en geen geld heeft voor een computer. Die ga ik nu blij maken met mijn Sony!
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 13:44:27 door cezanne »
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen OPGELOST!
« Reactie #10 Gepost op: 2010/04/27, 13:05:45 »
Mooi zo,

Ook bedankt voor het terugmelden, misschien zijn er stiekem tussen de reboots door updates
opgehaald en geïnstalleerd? Maar inderdaad een beetje vreemd, normaal moet dat na een
eerste reboot (na evt. eerst de alsa-base.conf gewijzigd te hebben.) al werken.

Maar goed; bij Jaqueline ging het ook eerst niet zo soepeltjes, blij dat het werkt, de aanhouder wint.
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen OPGELOST voor eventjes...
« Reactie #11 Gepost op: 2010/04/27, 13:10:38 »
Mooi zo,

Ook bedankt voor het terugmelden, misschien zijn er stiekem tussen de reboots door updates
opgehaald en geïnstalleerd? Maar inderdaad een beetje vreemd, normaal moet dat na een
eerste reboot (na evt. eerst de alsa-base.conf gewijzigd te hebben.) al werken.

Maar goed; bij Jaqueline ging het ook eerst niet zo soepeltjes, blij dat het werkt, de aanhouder wint.


Ik durf het bijna niet te zeggen.... maar ik ben weer terug bij af: geen geluid!
Weet niet wat er gebeurd is. Heb geprobeerd te booten vanaf USB wat niet wilde lukken dus dat hoofdstuk maar gesloten.
Maar nu zit ik dus weer zonder geluid. Word er een beetje triest van... :'(
Ports nog een keer geinstalleerd maar dat hielp niet.
Nou stonden er in die lijst veel meer ports toepassingen. Heeft het zin er nog wat bij te installeren?
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 13:44:58 door cezanne »
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline EricDrijv

  • Lid
    • youtube.com
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #12 Gepost op: 2010/04/27, 14:42:25 »
Heb je het mededelingengebied al toegevoegd aan de taakbalk?
Ik heb een soortgelijk probleem gehad, ook alsamixer enzovoort geinstalleerd en maar schuiven, maar niks werkte.
Toen bleek dat hij gewoon op mute stond en ik kon dat alleen maar aanpassen met het speakericoontje in het mededelingengebied.

edit: Sorry niet goed gelezen punt e, je hebt dat al!
Stom, Stom :o
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 14:44:16 door EricDrijv »
Se non è vero, è ben trovato (als het niet waar is, is het goed gevonden)
Desktop: Kubuntu | Laptop:Lubuntu

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #13 Gepost op: 2010/04/27, 15:16:04 »
Heb je het mededelingengebied al toegevoegd aan de taakbalk?
Ik heb een soortgelijk probleem gehad, ook alsamixer enzovoort geinstalleerd en maar schuiven, maar niks werkte.
Toen bleek dat hij gewoon op mute stond en ik kon dat alleen maar aanpassen met het speakericoontje in het mededelingengebied.

edit: Sorry niet goed gelezen punt e, je hebt dat al!
Stom, Stom :o
frustrerende vind ik dat het heeft gewerkt en daarna niet meer, ga je bijna aan een los contact denken, wat natuurlijk onzin is; eindeloos blijven herstarten, tot hij het wel weer een keer doet, lijkt ook niet zinvol want de keer erna kan het weer afgelopen zijn; speel zelfs met de gedachte 9.10 helemaal opnieuw te installeren, maar kan niet beredeneren waarom dat wel de oplossing zou zijn, afgezien van feit dat ik dan de harde schijf opnieuw kan indelen omdat opstarten met usb of cd om gparted te draaien niet lukt...

vergeet ik nog te vragen: ik ontdekte dat er dikke stapels logs zijn bijgehouden, is het mogelijk dat aan de hand van die logs teruggekeken kan worden waarom hij het de ene keer (vanmorgen half twaalf ongeveer) het wel deed en daarna niet meer? Dan moet je wel weten waar te kijken want elke logfile is een eindeloze opsomming van regels en tekens waar je haast niet doorheen komt...
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 15:18:47 door cezanne »
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline EricDrijv

  • Lid
    • youtube.com
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #14 Gepost op: 2010/04/27, 15:45:54 »
Probeer eens in een terminal:

killall pulseaudio

en dan:
sudo alsa force-reload

Als dat niet lukt:
Ik heb gezocht op het internet en het blijkt dat bepaalde modems problemen kunnen geven.
Systeem -> Beheer -> Hardwarestuurprogrammas
Daar staat misschien een modem driver die je kunt uitschakelen.
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 15:55:07 door EricDrijv »
Se non è vero, è ben trovato (als het niet waar is, is het goed gevonden)
Desktop: Kubuntu | Laptop:Lubuntu

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #15 Gepost op: 2010/04/27, 15:54:20 »
cezanne, een los contact is echt niet zo gek bedacht, soms wilt het helpen om de PCI kaart(als je deze hebt) eruit te halen en er opnieuw in te zetten. Als je een onboardkaart hebt, ik heb op mijn kaart aan de achterzijde maar 1 kanaal, er zit iets verbogen of er is iets afgebroken. Ik heb alleen volledig geluid aan de voorzijde van mijn PC. Dus zo gek is de gedachte niet aan een los c.q. defect contact. Je kan er in ieder geval naar kijken zodat je dit ook uit kan sluiten.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #16 Gepost op: 2010/04/27, 15:58:46 »
bedankt gijsbert,
zie hier het resultaat, moet ik herstarten denk je?

nunspeet@nunspeet-desktop:~$ killall pulseaudio
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ sudo alsa force-reload
[sudo] password for nunspeet:
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
Loading ALSA sound driver modules: snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #17 Gepost op: 2010/04/27, 16:03:03 »
Probeer eens in een terminal:

killall pulseaudio

en dan:
sudo alsa force-reload

Als dat niet lukt:
Ik heb gezocht op het internet en het blijkt dat bepaalde modems problemen kunnen geven.
Systeem -> Beheer -> Hardwarestuurprogrammas
Daar staat misschien een modem driver die je kunt uitschakelen.
killall levert geen resultaat, ook niet na herstarten,
ik ga nu even neuzen onder hardwarestuurprogramma's en losse contacten...
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #18 Gepost op: 2010/04/27, 16:06:55 »
"Er zijn geen gesloten stuurprogramma's in gebruik op deze computer"

Daarna staat een opmerking over een versneld stuurprogramma van NVIDEA maar die ga ik niet activeren, heb ik tijdens een van mijn vorige avonturen al een geprobeerd met desastreuze gevolgen: eeuwig zwart scherm, waardoor ik ubuntu helemaal opnieuw moest installeren...
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #19 Gepost op: 2010/04/27, 16:07:12 »
bedankt gijsbert,
zie hier het resultaat, moet ik herstarten denk je?

nunspeet@nunspeet-desktop:~$ killall pulseaudio
nunspeet@nunspeet-desktop:~$ sudo alsa force-reload
[sudo] password for nunspeet:
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.
Loading ALSA sound driver modules: snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-pcm snd-seq-dummy snd-seq-oss snd-seq-midi snd-rawmidi snd-seq-midi-event snd-seq snd-timer snd-seq-device snd-page-alloc.

Je bedoelt EricDrijv denk ik. Ik doe zelf altijd een herstart. Trouwens met je .gvfs file is ook iets niet goed.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/nunspeet/.gvfs
      Output information may be incomplete.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline EricDrijv

  • Lid
    • youtube.com
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #20 Gepost op: 2010/04/27, 16:10:06 »
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/315824

Er staat onderin ook nog dat je in de terminal:
pulseaudio -D kan ingeven, het werkte bij sommigen, ookal gebruiken ze 8.10
« Laatst bewerkt op: 2010/04/27, 16:13:01 door EricDrijv »
Se non è vero, è ben trovato (als het niet waar is, is het goed gevonden)
Desktop: Kubuntu | Laptop:Lubuntu

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #21 Gepost op: 2010/04/27, 16:27:38 »
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/315824

Er staat onderin ook nog dat je in de terminal:
pulseaudio -D kan ingeven, het werkte bij sommigen, ookal gebruiken ze 8.10
interessante link ericdrijv!
belangrijk (?) verschil met mij is dat ik bij opstarten al geen geluid heb, die andere vogel wel;
inmiddels ook al pulseaudio -D geprobeerd, dat geeft het raadselachtige antwoord:
E: main.c: Daemon opstarten mislukte.

Of kan je die opdracht alleen maar gebruiken in combinatie met die andere opdrachten?
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline EricDrijv

  • Lid
    • youtube.com
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #22 Gepost op: 2010/04/27, 16:39:46 »
Of kan je die opdracht alleen maar gebruiken in combinatie met die andere opdrachten?

Nee, moet op zich ook zo werken.

Misschien is je Alsa corrupt? (die gvfs error?)

Van het internet:
Code:
(1) Verwijderen
sudo apt-get --purge remove linux-sound-base alsa-base alsa-utils
(2) Reinstalleren
sudo apt-get install linux-sound-base alsa-base alsa-utils

Het kan zijn dat je gdm weer opnieuw moet installeren na het uitvoeren van deze commando's
Als je dit hebt gedaan moet je alles even resetten in volume control
Se non è vero, è ben trovato (als het niet waar is, is het goed gevonden)
Desktop: Kubuntu | Laptop:Lubuntu

Offline cezanne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #23 Gepost op: 2010/04/27, 16:49:59 »
Of kan je die opdracht alleen maar gebruiken in combinatie met die andere opdrachten?

Nee, moet op zich ook zo werken.

Misschien is je Alsa corrupt? (die gvfs error?)

Van het internet:
Code:
(1) Verwijderen

sudo apt-get --purge remove linux-sound-base alsa-base alsa-utils
(2) Reinstalleren
sudo apt-get install linux-sound-base alsa-base alsa-utils

Het kan zijn dat je gdm weer opnieuw moet installeren na het uitvoeren van deze commando's
Als je dit hebt gedaan moet je alles even resetten in volume control

intussen heb ik de alsamixergui even opnieuw geinstalleerd, dit programma werd steeds genoemd als probleemoplosser dus het proberen waard, helaas zonder resultaat;
ga nu je laatste suggesties proberen, weet eigenlijk niet wat ik doe  :-[ maar zo langzamerhand ben ik overal voor in,
vind het toch een beetje lullig dat ik straks een pc ga afleveren met de boodschap dat je het geluid er zelf bij moet denken... =D
iMac desktop 3.06 Intel Core 2 Duo
Medion laptop met Ubuntu en geknevelde Windows XP Home

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluid wil maar niet komen
« Reactie #24 Gepost op: 2010/04/27, 16:55:53 »
Is een mooi denkbeeld. XD  Heb je gnome-alsamixer ook geïnstalleerd staan? Zo ja, welke apparaten worden gezien? Ik heb drie tabbladen staan, een met mijn onboard audiokaart, een met de geluidchip van mijn tvkaart en een met de microfoon van mijn Webcam.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.