Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Remmina en lokale printer (LAN)  (gelezen 730 keer)

giulia1600

  • Gast
Remmina en lokale printer (LAN)
« Gepost op: 2010/04/21, 22:30:09 »
Hopelijk kan iemand mij helpen.

Via Remmina heb ik verbinding met een Windows Server (2008). Werkt prima, behalve het printen vanuit Remmina naar mijn netwerk printer (in mijn LAN thuis). Met TSClient onder Windows gaat alles prima (onder Ubuntu zit er een bug in las ik), de printer wordt automatisch gevonden . Op de Windows server is de juiste driver geinstalleerd. Ik krijg het niet aan de praat in Ubuntu. Heeft iemand ervaring met Remmina / HP Officejet in de LAN?

Alvast bedankt voor de input!

Offline ruujan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Remmina en lokale printer (LAN)
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/21, 23:37:59 »
Hmm, Remmina werkt bij mij prima met printers. Op de windows-server wordt er standaard een printer aangemaakt met de HP 8500. Die wordt door Remmina vertaald naar de feitelijke printers die ik hier heb staan, een Brother MFC 9180 en een Samsung CLP 310. Het gaat daarbij wel om Windows 2003 en een aantal XP-systemen.
Ik gebruik Remmina van Lucid Lynx.