Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] OpenShot missende codecs  (gelezen 1515 keer)

Offline BlueWolf

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] OpenShot missende codecs
« Gepost op: 2010/04/19, 09:58:11 »
Goedemorgen NL :)

Ik ben bezig van kdenlive over te stappen naar OpenShot ivm stabiliteit. Werkt goed en de eerste render is al de deur uit :D Heb deze moeten renderen als MPEG (mpeg2). Liefst kijk ik ook graag naar de andere om te kijken welke de beste kwaliteit en de minste mb's oplevert. Maar zowel MP4 (h.264) en MP4 (mpeg4) geven de error dat er een codec mist.

Citaat
The following formats/codecs are missing from your system:

libx264

You will not be able to use the selected export profile.  You will need to install the missing formats/codecs or choose a different export profile.
en bij mpeg4 staat er dat libmp3lame mist. Ik heb in synaptic gekeken en libx264-67 en libmp3lame0 zijn beiden geinstalleerd. Heb ook de medibuntu repos geinstalleerd en een aantal ffmpeg-libs laten updaten. Krijg nog steeds de zelfde error ??? Iemand een idee?
« Laatst bewerkt op: 2010/04/19, 11:18:23 door BlueWolf »

Offline markba

  • Lid
    • http://markbaaijens.nl/
  • Steunpunt: Ja
Re: OpenShot missende codecs
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/19, 10:45:23 »
Hier zijn twee bugs die dit probleem beschrijven:
https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/538834
https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/508123

Het lijkt specifiek iets met de container te doen te hebben, mp4/h.264 werkt niet maar mov/h.264 wel:
https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/508123/comments/3


Offline BlueWolf

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: OpenShot missende codecs
« Reactie #2 Gepost op: 2010/04/19, 11:17:50 »
Ah, bedankt! Ik heb inderdaad kunnen oplossen door libavcodec-extra-52 te installeren.
https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/508123/comments/23
Moet volgende keer toch wat meer op launchpad zoeken ipv alleen via Google ;)