Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.  (gelezen 1281 keer)

Offline mmolendijk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Gepost op: 2010/04/10, 11:10:13 »
Hallo allen,

Ik ben nieuw hier op dit forum en zit met een raar probleem wat onoplosbaar lijkt. Ik heb op het internet gezocht naar een oplossing en heb die niet gevonden. Tijdens de installatie van de Adobe flash plugin is mijn internet verbinding weggevallen. Nu is de installatie gebroken en krijg ik op websites te zien dat ik geen flash plugin heb. Als ik flash wil installeren krijg ik de melding dat die reeds is geïnstalleerd. Ik heb al van alles geprobeerd:
1. sudo apt-get remove adobe-flashplugin --> antwoord: E: Pakket adobe-flashplugin moet opnieuw geïnstalleerd worden, maar er kan geen archief voor gevonden worden.
verder niets.
2. sudo apt-get autoremove --> antwoord:  E: Pakket adobe-flashplugin moet opnieuw geïnstalleerd worden, maar er kan geen archief voor gevonden worden.
verder niets.
3. dubbelklik op het rode "verboden in te rijden bordje" van synaptic. vervolgens kies ik dan "gedeeltelijke upgrade" in het dialoogvenster (dialoogvenster 1). dan verschijnt (dialoogvenster 2) en kies ik "Ja" om het pakket te verwijderen. Dan verschijnt (dialoogvenster 3). Als ik op zoek ga naar de bestanden in "/home/marcel/.mozilla/plugins" is daar niets wat relateert aan adobe flash.... verwijderen uit het systeem is het dus niet denk ik.  Dan maar handmatig installeren.
4. ik ga naar de website van adobe en kies daar voor het pakket "APT for Ubuntu 9.04+". klik op "agree and install", dan volgt er een venster "Toepassing starten" en ik kies daar het enige in de lijst, "apturl" en klik op "Ok". vervolgens popt er een venstertje op met de boodschap: "het kanaal karmic-partner is niet bekend". Ik klik op de enige optie:  "Sluiten".
5. vervolgens probeer ik het dan met het .deb pakket van hun site (player versie 10), Ubuntu is ten slotte gebaseerd op Debian. Bij het uitvoeren van dit gedownloade pakket verschijnt (dialoogvenster 4). Ik ga naar een terminalvenster en typ: sudo gdebi-gtk en ga dan naar het pakket. Zelfde dialoogvenster. Ik heb ook de rechten aangepast via "rechtsklik" en vervolgens "eigenschappen" en iedereen "lezen en schrijven" toegekend voor het bestand, ook geen verschil, ik krijg wederom dialoogvenster 4.
6. sudo apt-get install -f. ook nu geen resultaat. dit is het antwoord: E: Pakket adobe-flashplugin moet opnieuw geïnstalleerd worden, maar er kan geen archief voor gevonden worden. Een bekend antwoord, had ik al eerder gezien...

Ran out of options..... Maar er zal vast wel een manier zijn om dit op te lossen. Iemand? Opnieuw installeren had ik allang klaar kunnen zijn natuurlijk maar als het niet hoeft liever niet.

Groeten,
Marcel.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #1 Gepost op: 2010/04/10, 11:24:32 »
Welkom op het forum.

Probeer het volgende eens:
Open een terminal (Toepassingen>Hulpmiddelen>Terminal)
En tik daar het volgende in:
sudo dpkg --configure -a
(Of kopie/plak dit commando)

Wat geeft dit?


jesse2314

  • Gast
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #2 Gepost op: 2010/04/10, 11:27:06 »
Welkom =D mmolendijk

Offline mmolendijk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #3 Gepost op: 2010/04/10, 11:50:44 »
Dank jullie  :)

heir4c, ik heb dpkg uitgevoerd, maar krijg geen reactie achter de prompt. daarna heb ik nog dpkg -- configure uitgevoerd voor adobe-flashplugin, met dit antwoord:

dpkg: fout bij afhandelen van adobe-flashplugin (--configure):
 Pakket is in een zeer inconsistente staat - u zult het opnieuw
 moeten installeren alvorens het te configureren.
Fouten gevonden tijdens behandelen van:
 adobe-flashplugin

maar opnieuw installeren schijnt ook niet te willen...

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #4 Gepost op: 2010/04/10, 12:09:23 »
Je kan eens proberen starten in recovery-mode (tweed optie in Grubmenu na het opstarten)
Weet nu niet direct welke opties je zal krijgen in het menuutje dat je na enige tijd te zien krijgt (verschilt van versie), maar kijk even of er iets bijstaat om de gebroken pakketten te repareren.
Misschien lost dat iets op.

Je kan ook een root-shell openen met internet verbinding en daar dan de commando's uitvoeren zoals:
apt-get updateapt-get upgradedpkg --configure -a
enz...


Heb zelf ook eens op internet gezocht maar daar staat blijkbaar nergens een oplossing. Enkel om een herinstall te doen. Er moet toch ergens een oplossing voor zijn.



Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #5 Gepost op: 2010/04/10, 12:17:16 »
En kijk ook even of je alle rechten hebt. Ga daarvoor naar Systeem>Beheer>Gebruikers en Groepen  en selecteer daar je account en klik op "Advanced Settings" (Geavanceerde instellingen) (Je moet je wachtwoord ingeven) en dan klik je op "Gebruikersrechten". Hier vink je alles aan en drukt op OK.

Meer hoef je niet te doen.
Misschien daardoor dat je het .deb bestand niet open kreeg.

Ook met het pakket: ubuntu-restricted-extras  word de flashplugin geïnstalleerd. Dus 'probeer dit te installeren als dat nog niet gebeurd zou zijn.

Offline Lexaldo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #6 Gepost op: 2010/04/10, 12:36:57 »
En als je hem verwijdert met het commando purge?
Heb je al geprobeerd om in synaptic te kiezen voor herinstalleren?

Offline mmolendijk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash veroorzaakt fout in synaptic.
« Reactie #7 Gepost op: 2010/04/11, 11:17:02 »
Alles geprobeert maar ik kon echt helemaal niets meer doen met Synaptic. Wat ik ook geprobeerd heb via deze weg lukte niet ik ben er tot laat in de avond nog mee bezig geweest. Uiteindelijk heb ik vanmorgen Xubuntu er opnieuw opgezet. (9.10). Direct daarna heb ik adobe-flashplugin via Firefox laten installeren. de installatie bleef weer op hetzelfde punt hangen, maar liep na 5 (spannende) seconden toch ineens verder. Het is jammer dat de wortel van dit probleem niet gevonden is, maar het is wel opgelost nu. Ik vermoed dat er ergens een (ik ga nu maar even Windows termen gebruiken om het uit te kunnen leggen) soort van register sleutel of dergelijke verwijzing in het systeem zat, maar zonder de gerelateerde bestanden aanwezig op het systeem. Maar mijn kennis van Linux is nog te beperkt om dat op te kunnen pakken. Bedankt voor het meedenken in deze.