Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: temp cpu en mobo turned lm-sensors.  (gelezen 550 keer)

Offline marc heijerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
temp cpu en mobo turned lm-sensors.
« Gepost op: 2010/03/19, 23:08:05 »
Hallo,

ik draai hier debian 5, dus geen ubuntu. Wel heb ik een vraag over lm-sensors. Ik heb hier nog nooit eerder het volgende probleem mee gehad:

sensors:

fan1:       3308 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)
fan2:       2896 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)
fan3:       4192 RPM  (min =    0 RPM, div = 2)
M/B Temp:    +32.0°C  (low  =  -1.0°C, high = +127.0°C)  sensor = transistor
CPU Temp:    +30.0°C  (low  =  -1.0°C, high = +127.0°C)  sensor = transistor

CPU en M/B zijn omgedraaid. Heel raar. In mijn BIOS geeft hij gewoon de juiste waardes aan, alleen met sensors gooit hij de temperaturen van mijn mobo en cpu om. Wanneer ik bijv in mijn BIOS kijk, dan staat mijn cpu op bijv: 32 en mijn mobo op: 30. Sensors draait het sinds kort gewoon even om bij mij. Heel vaag.

Meer mensen dit meegemaakt ?

p.s. Ik kan natuurlijk heel makkelijk de regels in mijn conky.conf omdraaien, maar ik vind dat dit gewoon moet werken.
Ik praat niet te snel, je luisterd te langzaam ;-)