Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST]Screenshot  (gelezen 2468 keer)

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST]Screenshot
« Gepost op: 2010/03/11, 17:57:27 »
Ik gebruik Linux Mint 8

Als ik een screenshot wil nemen van een window op m'n desktop, krijg ik het 'Take Screenshot' window bovenop de window waarvan ik een screenshot neem en het bedekt daardoor dus een deel van wat ik wil zien.
Hoe kan ik dit voorkomen?
« Laatst bewerkt op: 2010/03/11, 18:54:51 door henkoegema »
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline TVR

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Screenshot
« Reactie #1 Gepost op: 2010/03/11, 18:06:19 »
Ik zou zo denken dat dat net zo gaat als in Ubuntu.

Klik op het venster en dan Alt+PrtSc  (dus niet via menu naar "schermafdruk maken" gaan). Dan zou je een screenshot van enkel dat venster moeten hebben.

Offline schwarzproductions

  • Lid
    • Open Bron Blog
  • Steunpunt: Nee
Re: Screenshot
« Reactie #2 Gepost op: 2010/03/11, 18:08:31 »
Als je dan klikt op schermafdruk maken verdwijnt dat veld toch? Of niet?

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Screenshot
« Reactie #3 Gepost op: 2010/03/11, 18:52:03 »
Als je dan klikt op schermafdruk maken verdwijnt dat veld toch? Of niet?

Dat zou wel moeten, maar gebeurt niet.
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Screenshot
« Reactie #4 Gepost op: 2010/03/11, 18:54:25 »
Ik zou zo denken dat dat net zo gaat als in Ubuntu.

Klik op het venster en dan Alt+PrtSc  (dus niet via menu naar "schermafdruk maken" gaan). Dan zou je een screenshot van enkel dat venster moeten hebben.


Inderdaad dat werkt.   =D

Ik probeerde met CTRL+PrtSc en ook SHIFT+PrtSc, maar dat gaat niet.
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline netsorcist

  • Lid
    • netsorcist, beetje vanalles...ook Ubuntu
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #5 Gepost op: 2010/03/12, 20:02:39 »

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #6 Gepost op: 2010/03/12, 21:01:50 »
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino


Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #8 Gepost op: 2010/03/21, 20:23:35 »
Gebruik gewoon KGrab! :)

Offline Thijsg

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #9 Gepost op: 2010/03/21, 20:30:24 »
Gebruik gewoon KGrab! :)
KSnapshot!

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #10 Gepost op: 2010/03/21, 20:34:07 »
ik gebruik Gkrellm en met de plugin shoot kan ik eenvoudig een kader "schieten" om wat ik wil laten zien,

één scherm, meerdere schermen of mijn hele scherm.
of juist een deel niet omdat daat persoonlijke info op staat die ik niet wil laten zien maar de rest wel, het is om het even,, ik kan kiezen.

ideaal imo.

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]Screenshot
« Reactie #11 Gepost op: 2010/03/22, 11:19:48 »
ik gebruik Gkrellm en met de plugin shoot kan ik eenvoudig een kader "schieten" om wat ik wil laten zien,

één scherm, meerdere schermen of mijn hele scherm.
of juist een deel niet omdat daat persoonlijke info op staat die ik niet wil laten zien maar de rest wel, het is om het even,, ik kan kiezen.

ideaal imo.

Heb het net getest. Werkt prima.  ^-^
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino