Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wikibooks cursus  (gelezen 4138 keer)

Offline sanderd17

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Wikibooks cursus
« Gepost op: 2010/02/25, 14:12:34 »
Ik weet dat ik op dit forum nieuw ben, normaal ben ik wel wat actiever op de engelstalige ubuntu forums. Voor deze vraag heb ik echter nederlandstalige Linux gebruikers nodig.

Op wikibooks heb ik een boek gestart: http://nl.wikibooks.org/wiki/Linux_voor_beginners. De bedoeling van dat boek is om een eenvoudige inleiding te geven in Linux (publiek: windows gebruikers die willen overschakelen op Linux). Als ik alleen verder werk gaat het boek jammer genoeg niet goed vooruit, daarom vraag ik jullie hulp. Volgende taken moeten gedaan worden:

het boek overlezen en controleren op fouten,
de sectie over de installatie aanpassen aanvullen: http://nl.wikibooks.org/wiki/Linux_voor_beginners/De_installatie_wijzigen,
mensen die beschikbaar zijn om vragen van beginner op te lossen kunnen hun gebruikersnaam op de fora noteren op de pagina http://nl.wikibooks.org/wiki/Linux_voor_beginners/Wat_bij_problemen%3F
de lijst met alternatieve software moet aangevuld worden: http://nl.wikibooks.org/wiki/Linux_voor_beginners/Software_installeren/Vrije_alternatieven.

ik zou heel erg dankbaar zijn als er van dit forum hulp komt want ik weet hoe moeilijk het is om te beginnen werken met Linux als je geen volledige gids vindt maar slechts hier en daar een help pagina.

Offline Bobbie

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #1 Gepost op: 2010/02/27, 13:18:07 »
Hoi Sanderd17, ik denk dat je hier weinig geluid zal krijgen, je bent hier op een Ubuntu forum en voor mint is uiteraard een ander forum
http://forum.linuxmint-nl.org/
Het lijkt mij dat je je vraag daar beter kan neerleggen.

Offline DivinGGoD

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #2 Gepost op: 2010/02/27, 16:55:39 »
hmm mint is toch ook gebaseerd op ubuntu of niet?

Offline Vistaus

 • Lid
  • vistaus
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #3 Gepost op: 2010/02/27, 20:35:08 »
hmm mint is toch ook gebaseerd op ubuntu of niet?

Klopt, maar wat gebruiken de meeste leden van dit forum? ;)

Offline sanderd17

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #4 Gepost op: 2010/02/28, 14:54:55 »
Voor mijn part kunnen we de cursus wijzigen naar een ubuntu cursus. Het enige wat we moeten doen is de screenshots wijzigen en een stukje schrijven om de restricted extras te installeren (veel beginners willen mp3 kunnen spelen). Ik heb voor mint gekozen omdat daar de restricted extra's al geïnstalleerd zijn en aan beginners zou ik het liefst een Linux versie geven die zo gebruiks vriendelijk mogelijk is. Zelf gebruik ik ook mint maar als ik een probleem heb, dan vraag ik dat altijd op ubuntu forums. De Ubuntu community is veel actiever dan de Mint community. In ieder geval al bedankt voor de reacties.

Om samen te vatten: het verschil tussen Mint en Ubuntu is kleiner dan tussen Ubuntu en Kubuntu en de reden dat ik mijn vraag hier gesteld heb is omdat de Ubuntu community actiever is.

EDIT: ter vergelijking: momenteel zijn er hier 183 gasten en 38 leden online, bij het mint forum zijn dat 2 gasten en 1 lid.
« Laatst bewerkt op: 2010/02/28, 15:03:24 door sanderd17 »

DarkEra

 • Gast
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #5 Gepost op: 2010/03/02, 03:38:07 »
Zelfs de officiële Linux Mint community is veel actiever op het forum en de IRC dan de Nederlandstalige LM Community. Het nederlands/vlaamse forum is er nog niet zo lang overigens, sinds oktober 2009 pas, dus om een vergelijking te gaan zitten maken trekt totaal op niets om eerlijk te zijn.

Ik zelf gebruik ook Mint op m'n netbook maar als ik iets mocht hebben wat betreft een probleem dan ga ik daarheen waar de distro vandaan komt, het Engelstalige Linux Mint forum dus en de IRC. ;)

« Laatst bewerkt op: 2010/03/02, 05:16:56 door DarkEra »

Offline sanderd17

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #6 Gepost op: 2010/03/02, 11:18:03 »
Ik ga akkoord dat de vergelijking niet eerlijk is, de Nederlandstalige Mint community moet inderdaad nog groeien maar ik kan moeilijk op de Engelstalige fora gaan vragen om Nederlandstalige documentatie te schrijven. Ik dacht daarom dat het beter was om het hier te vragen.

Als ik zelf tijd vind zal ik dan maar verder werken aan de cursus en hopelijk raakt hij af voor hij verouderd is.

Offline leendert

 • Lid
  • Dutchgimpers.nl
 • Steunpunt: Nee
Re: Wikibooks cursus
« Reactie #7 Gepost op: 2010/03/10, 09:30:22 »
Je kan ook nog een maandje wachten op Ubuntu 10.04.
Dat is weer een Long Term Support release. Die blijft dus langer gebruikt worden en is volgens velen ook geschikter voor beginners. Dus zal je cursus ook minder snel verouderen, je hoeft dan niet om het half jaar je cursus aan te passen...
Ook handig voor de screenshots, met 10.04 wordt de nieuwe huisstijl gelanceerd...dus zien al je screenshots er hetzelfde uit.

En dan heb je kans dat je wel meer hulp vanuit dit forum krijgt.