Ik heb deze week Linux Mint 8 geïnstalleerd op een 16 Gb fat32 geformatteerde stick mbv. de Universal USB Installer van 'pendrivelinux.com' (
http://www.pendrivelinux.com/install-linux-mint-8-to-a-flash-drive-in-windows/).
Alles verliep geheel probleemloos. Bij de installatie er wel voor gezorgd dat er persistentie voor data aanwezig is. Het programma maakt dan een casper-rw bestand aan waarin je eigen instellingen, documenten en programma's kunt opgeslagen.
Loopt als een tierelier, echter één maar: omdat de stick op fat32 staat, heeft het casper-rw bestand slechts een maximale grootte van 4Gb. De rest van de stick kan ik, na opstarten vanaf de stick, (nog) niet zien/bereiken!
In windows is daarintegen wèl de hele stick te gebruiken.
Weet iemand hoe ik eventueel de rest van de stick vanuit linux kan aanspreken?
Dien ik dan een tweede partitie aan te maken? Naar wat ik hier namelijk gelezen heb, (
http://www.lancelhoff.com/multi-partition-a-usb-flash-drive-in-windows/) kan windows slechts één partitie per stick aan, maar is het mogelijkheid om de RMB van de stick te 'flippen', zodat windows (en wellicht linux ook) de stick ziet als vaste schijf ipv. flash-drive. Je kunt dan meerdere schijven creëren op één stick.
Zou dit een optie kunnen zijn?
Of is het wellicht een optie om de stick te formateren naar ntfs, zodat zowel windows en linux hem kunnen zien, en om daarna linux op de eerste partitie van de stick te installeren? Dat zal dan wel niet op de methode kunnen zoals aangegeven op pendrivelinux.com (of wel) omdat die software alleen fat32 ondersteund? Hoe ga je dan tewerk?
Iemand enig idee of ervaring met deze materie?