Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met video drivers -> vindt geen scherm?  (gelezen 1129 keer)

Offline Ruben

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met video drivers -> vindt geen scherm?
« Gepost op: 2010/01/04, 13:19:54 »
Als ik de driver installeer die mij wordt aangeraden via 'hardware drivers' en dan opnieuw opstart, gaat mijn scherm op standby.. Ik heb een asus ah3650 silent. Nu denk ik dat het komt doordat mijn scherm niet gevonden wordt, ik heb daar nml. wel vaker last van gehad. Heeft iemand een idee wat ik zou kunnen doen? Ik heb nu weer een verse install (9.04, want die vind ik beter dan 9.10) en als ik bv. naar 'display' ga, dan staat er ook dat de refresh rate 0 hertz is, vreemd? Ook staat er 'monitor: unknown'. Als ik dan voor een andere resolutie kies krijg ik helemaal slecht beeld met vage kleuren, wat zich wel weer hersteld na het opnieuw opstarten.
« Laatst bewerkt op: 2010/01/04, 14:04:18 door Ruben »

Offline Ruben

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met Ati drivers -> vindt geen scherm?
« Reactie #1 Gepost op: 2010/01/04, 13:53:45 »
hier mn xorg.conf

# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
   SubSection "Display"
      Virtual   1280 1024
   EndSubSection
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver      "vesa"
EndSection

Offline Ruben

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met video drivers -> vindt geen scherm?
« Reactie #2 Gepost op: 2010/01/04, 17:13:25 »
'T is al gelukt!
Deze howto heeft mij geholpen: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Jaunty_Installation_Guide