Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Toegang tot mijn Unbunto werkstation d.m.v Externburoblad vanaf windows p.c.  (gelezen 1022 keer)

Offline mvsanten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hallo,

Sinds gisteren Unbuntu geinstalleerd (is trouwens mijn eerste kennismaking met.)
Wat ik graag wil instellen op mijn Unbuntu pc is toegang tot mijn werkstation d.m.v externburoblad vanaf de  windows p.c.
Ik heb op mijn Unbunto pc de workstation versie draaien.
Kan ik het evt met de server versie ????
Kan ik ook de luisterpoort veranderen ??

Alvast bedankt Sam  :evil: :evil: :evil:Offline Wiley

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ik denk dat je bedoelt dat je de normale (niet server) Ubuntu draait. Je kan die heel goed overnemen met een Windows PC.

Misschien heb je het menu "Systeem-Voorkeuren-Bureaublad op afstand" al gevonden? Als ik me goed herinner activeert dat een VNC server op de standaard poort. Met bijvoorbeeld TightVNC of RealVNC client (voor Windows) kun je dan vanaf je Windows machine naar Ubuntu.

Als je meer wil, bijvoorbeeld een eigen (andere) VNC server (zoals x11vnc) en beveiligde verbinding via SSH dan kun je dit artikel eens bekijken: https://help.ubuntu.com/community/VNC?action=show&redirect=VNCOverSSH. Werkt voor mij perfect: met Putty een SSH tunnel opzetten van XP naar je Ubuntu machine om vervolgens met UltraVNC of TightVNC je bureaublad over te nemen.

Succes.

Offline mvsanten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hallo


Aller eerst bedankt voor je antwoord
Weet jij of er ook een mogenlijkheid is om met externburoblad van af windows in te loggen

Alvast dank

Offline ruujan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ja die is er wel, maar dan je moet een RDP-server installeren onder Linux. Ik heb dat vorig jaar eens geprobeerd. Het is nog wel een beetje experimenteel, dus wees gewaarschuwd. Niet alles zal meteen werken. Je vindt hier hoe het werkt: http://xrdp.sourceforge.net/

Hij zit zelfs in de repositories, zoek in synaptics maar eens op xrdp.
« Laatst bewerkt op: 2009/12/17, 21:03:31 door ruujan »

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Luisterpoort kan veranderd worden onder Systeem -> Voorkeuren -> Bureaublad op afstand. Om op Windows het bureaublad van je Windows-pc te zien, moet je een VNC-client installeren op Windows zoals hierboven uitgelegd.