Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: VPN verbinding samen met gewone verbinding  (gelezen 1063 keer)

Offline Wiley

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VPN verbinding samen met gewone verbinding
« Gepost op: 2009/12/14, 23:58:45 »
Hallo,

In Karmic heb ik 'zomaar' VPN met m'n werk aan de praat.

Echter, zodra de VPN verbinding actief is, werkt m'n gewone netwerkverbinding niet meer: alles wordt het VPN op geroute waardoor m'n lokale Skype, FF enz. geen verbinding meer hebben. Ik vind maar geen instelling om dat te omzeilen. Op Ubuntuforums.org vind ik alleen guides naar een werkende VPN verbinding, maar geen directe tip om bij een werkende VPN ook je lokale verbinding in stand te houden.

Iemand een idee?

Offline ruujan

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: VPN verbinding samen met gewone verbinding
« Reactie #1 Gepost op: 2009/12/16, 16:17:22 »
Je default route wordt volgens mij aangepast, zodat alle verkeer door de VPN gaat. Ik heb daar ook wel eens mee zitten stoeien, maar dat was in KVPNC (en ook onder Windows...). In beide gevallen kun je het oplossen door een vinkje te plaatsen of uit te zetten. Ik gebruik de VPN van Network-manager niet, dus ik kan je ook niet zeggen hoe je dat moet doen.