Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 9.10 server edition + welke - vnl grafische - tools ?  (gelezen 1134 keer)

Offline force317

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu 9.10 server edition + welke - vnl grafische - tools ?
« Gepost op: 2009/12/08, 20:51:13 »
Ik heb vandaag Ubuntu 9.10 32bit server geinstalleerd. Daarna heb ik de ubuntu desktop - met alles erop en eraan - toegevoegd. Dus : Ubuntu server + Ubuntu desktop. Overkill, natuurlijk, en ongetwijfeld té belastend voor de server.

Nogal overdreven lijkt me ...  XD

Voor een debutant in linux servers is Ubuntu Server op zich té 'uitgekleed'. En Ubuntu server + de volledige desktop is dan weer teveel.

Ik wil dus een goed evenwicht vinden tussen beide : ubuntu server + een toevoeging van grafische tools die je het konfigureren en beheren van de server makkelijker maken + enkele tools en utilities van de desktop versie (gnome versie of liever het lichtere xfce ?) die op een server van pas komen.

Nog even dit : de applikatie die ik op deze server wil draaien is Zope + Plone, dus geen apache + mysql + dergelijke ... . Wat ik wel nog zou toevoegen is een goede backupapplikatie - liefst grafisch natuurlijk - voor backuppen naar een NAS.
Momenteel in gebruik op mijn hardware : Ubuntu 13.10, Kubuntu 13.10, Windows 7 Home, Windows 8.1 Home.