Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Sitecom WL-182 en Asus 300N  (gelezen 2986 keer)

Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Gepost op: 2009/12/03, 20:50:11 »
Sinds de installatie van 9.10 heb ik geen verbinding meer op mijn PC.

De WL-182 wordt wel gezien en er wordt een verbinding opgezet met internet. Ik kan echter verder niets. Er worden ook geen gegevens verzonden of ontvangen.

De Asus 300N had ik in gebruik met 9.04. Deze doet helemaal niet. De Win-driver werkt ook niet in 9.10. Heel vreemd.

Bij LSUSB worden beide sticks wel weergegeven.

Wie heeft er een idee? Ik wil mijn pc heel graag weer gaan gebruiken.

Groet!
Peter

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #1 Gepost op: 2009/12/03, 22:46:58 »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #2 Gepost op: 2009/12/03, 22:53:12 »
Ja, die pagina ken ik. Het is echt een vreemd probleem. De usb-poorten werken goed. Zouden er ergens "drivers" beschikbaar zijn? Op de fabrikantensites staan ze helaas niet.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #3 Gepost op: 2009/12/03, 23:05:55 »
Je hebt libstdc++5 geïnstalleerd en de PC opnieuw opgestart? Links op het netwerksymbool geklikt? Dan zie je geen netwerken? Als je lsusb hebt ingegeven in de terminal zou je de chipset weten en daarop kunnen zoeken voor een driver.
Kan je ze niet vinden, zou het moeten lukken met de Windows drivers en ndiswrapper, al is dit niet de meest elegante oplossing.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #4 Gepost op: 2009/12/04, 00:28:20 »
Hoi Peter,

mijn verdenking is dat er soms een RT2870 chip of zoiets in zit.  Dan heeft hij onder 9.10
niet een driver te weinig maar een te veel.  En om die reden werkt het dan ook niet.

Zoiets als dit: http://forum.ubuntu-nl.org/internet-en-draadloos/draadloze-usb-modules-met-n-standaard-die-out-of-the-box-werken-met-ubuntu-9-10/

Wil je even jouw usb-ID's hier neerzetten, of zelf in deze twee lijsten nakijken:
http://forum.ubuntu-nl.org/internet-en-draadloos/wlan-hulp-bij-de-tweede-stap-graag/msg458851/#msg458851
http://forum.ubuntu-nl.org/internet-en-draadloos/wlan-driver-rt3070-zelf-compileren/
(bij de rt3070 zijn er onder 9.10 nog extra problemen: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/488733 )

track

Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #5 Gepost op: 2009/12/04, 20:55:36 »
Hoi Track,

Bedankt voor je reactie. Er zit inderdaad een RT2870 chip in. Helaas ben ik op dit moment niet thuis maar ik ga het dit weekend even uitproberen. Jouw verhaal kan wel eens kloppen!

Je hoort nog van me.

Groet,
Peter

Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #6 Gepost op: 2009/12/06, 12:18:07 »
Hoe kun je die driver die teveel is verwijderen? Ik heb soms verbinding mar zodra ik internet op wil, blokkeert de verbinding.

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #7 Gepost op: 2009/12/06, 21:03:00 »
Het blacklisten doe je door de regelblacklist rt2800usbin het bestand   /etc/modprobe.d/blacklist  aan het eind erbij te zetten.
(met gksu gedit ,  je moet immers "root"-rechten hebben)

track

Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #8 Gepost op: 2009/12/08, 20:03:01 »
Helaas geen succes. Er is wel verbinding maar geen data-verkeer. Zelfs het icoontje van de verbinding is weg in de taakbalk.

Kun je mij meer details geven over de blacklist procedure?


Offline walmast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Sitecom WL-182 en Asus 300N
« Reactie #9 Gepost op: 2009/12/08, 20:16:12 »
Oeps! Volgens mij werkt het nu wel!!! Was vergeten een herstart te doen. Bedankt voor je tip. Linux is vaak gemakkelijker dan je denkt, al ziet het er ingewikkeld uit...