Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: windows 7 op onboard raid & Ubuntu 9.10 op sata schijf; hoe nu opstarten?  (gelezen 1348 keer)

Offline frank4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hoi,
Het volgende: Ik maak gebruik van een onboard raid controller, waar Ubuntu niet van op wil starten ( zogenaamde software raid van AMD SB750).
De werking van de raid set is erg snel; niks mis mee onder windows 7...   =D =D
Ik ben een tevreden gebruiker van Ubuntu en wil toch ook op dit setje Ubuntu draaiend hebben. Dit is gelukt door Ubuntu te instaleren op een andere sata schijf. Deze schijf wordt gezien onder Windows7 als de D schijf van 735GB, ik heb op deze schijf Ubuntu geinstaleerd via de live cd.
Grub 2 werd mee geinstaleerd maar deze herkend de softwareraid niet waar Windows7 op geinstaleerd is.

Nu weet ik dat de mogelijkheid bestaat om het opstart menu van Windows7 aan te passen middels BCD (een howto hier gevonden op het forum, http://forum.ubuntu-nl.org/documentatie/%28tutorial%29-ubuntu-na-windows-dualboot/) Dit heb ik geprobeerd maar helaas werkt dit niet.

De enige manier om op te starten is nu via de bios een keuze te maken welke schijf van op gestart dient te worden; dit is niet echt handig want dit gaat via de esc knop en als je even te fanatiek op de esc knop drukt op het verkeerde moment dan wordt de bios opgestart in plaats het het bootdisk menu.

Ik heb ergens gelezen op het internet dat je zelf ook regels kunt toevoegen aan het opstart menu van Windows, maar dit kan ik niet meer terug vinden...

Dus kort en goed: wie weet een oplossing voor mijn boot probleem??

Bedankt Frank
Tja, Ubuntu na jaren windows gebruik....  ff wennen.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Als dat een nieuwe comp is kan je dan niet met F12 kiezen van welke HD je kan opstarten?

Offline frank4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nee helaas dat kon wel met de pc die ik hiervoor had, maar bij deze is dat de esc toets
Tja, Ubuntu na jaren windows gebruik....  ff wennen.

sonyb

  • Gast
Hee,

Al een oplossing gevonden?

Heb een zelfde probleem.

Eerst win7 geinstalleerd op software raid (moederbord), maar vervolgens bleek na installatie kubuntu 9.10 grub niet te werken en kubuntu maar geinstalleerd te zijn op 1hd. Win7 staat wel op twee.

Grt, Sony