Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Internetverbinding werkt niet  (gelezen 1558 keer)

Offline dvb1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet
« Gepost op: 2009/11/21, 17:22:37 »
Hoi,

Ik had hetzelfde probleem toen ik een schone installatie deed van 9.10.
Een draadloze verbinding wordt opgezet. Het netwerkwachtwoord wordt aanvaard. Alle gegevens van de draadloze verbinding worden weergegeven, maar bij het openen van een internetpagina krijg ik de melding dat ik geen verbinding heb.

Het bedraad internet werkt en alle updates zijn geïnstalleerd.

De output voor ifconfig -a:

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0f:b0:b8:a6:52
          inet addr:192.168.0.105  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::20f:b0ff:feb8:a652/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:24087 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:16193 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:28230485 (28.2 MB)  TX bytes:2620749 (2.6 MB)
          Interrupt:22 Base address:0xa000

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:128 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:128 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:8480 (8.4 KB)  TX bytes:8480 (8.4 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:14:a5:27:61:4f
          inet addr:192.168.0.103  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::214:a5ff:fe27:614f/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:843 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:761 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:134513 (134.5 KB)  TX bytes:115621 (115.6 KB)

wmaster0  Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-14-A5-27-61-4F-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          UP RUNNING  MTU:0  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

Voor netstat -rn:
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags   MSS Window  irtt Iface
192.168.0.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U         0 0          0 eth0
192.168.0.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U         0 0          0 wlan0
169.254.0.0     0.0.0.0         255.255.0.0     U         0 0          0 wlan0
0.0.0.0         192.168.0.1     0.0.0.0         UG        0 0          0 eth0
« Laatst bewerkt op: 2009/11/21, 17:26:40 door dvb1986 »

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2009/11/21, 18:09:54 »
Hoi dvb1986,

welkom op het forum !

Het zal een beetje verwarrend zijn als wij hier jouw vragen met de vragen van Paul
door elkaar beantwoorden. 
Vandaar zal ik de mod's vragen om jouw vraag even af te splitsen naar een eigen topic.

Oke ?

En nu ook aan jou de vraag welk toestel je precies hebt, in twijfel via een lsusb graag.

track

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2009/11/21, 18:19:19 »
Kan ook zoals track zegt, maar dit vind ik zelf handiger: maak even een lijstje van je ijzerwaar:
http://sites.google.com/site/computertip/tipsentrucs
(nummer 20)

En bericht dan eens, wat voor draadloze kaart het precies is.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2009/11/21, 18:21:36 »
inderdaad track, topic is nu afgesplitst en een pb is verzonden naar het lid ter verduidelijking.

Offline dvb1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2009/11/21, 18:28:23 »
Bedankt voor de snelle reactie! In bijlage alvast mijn ijzerwaren.

Ik ben de hele dag bezig geweest met draadloos internet te krijgen. Na wat rondgesurf kwam er niks uit. En plots, bijna op magische wijze, kreeg ik internet..

Naar mijn weten is er niets veranderd, ook geen updates.

Daan

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2009/11/21, 18:36:13 »
In jouw ijzerwaren zie ik dat je een Radeon grafische kaart hebt, zonder de "hardware drivers" actief.
Dat zou je best ook nog kunnen instellen.

Verder blijkt de "wlan0" wél een ip-adres te hebben.  Maar ik kan niet zien welk toestel het precies is.
(een beetje raar, hè ?)   Maar ik had je eigenlijk gevraagd om mij los daarvan te verklappen welk toestel
je nu hebt, en ook de  lsusb  te doen. (of, als het een PCI-kaaart is een  sudo lspci uiteraard)

track

Offline dvb1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2009/11/21, 18:42:56 »
Een Broadcom Corporation BCM4318.
Maar zoals ik zei, ik heb plots wel draadloos internet op magische wijze.

De connectiviteit is nogal selectief. Bij een kennis werkt draadloos wel, bij mij thuis werkt(e) het niet en in de bibliotheek niet (werkt met een login-pagina; login krijg ik, gewone webpagina's niet).

daan@dvb:~$ sudo lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS480 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:04.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB2 Host Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller (rev 10)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc IXP SB400 IDE Controller
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-ISA Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-PCI Bridge
00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 01)
00:14.6 Modem: ATI Technologies Inc SB400 AC'97 Modem Controller (rev 01)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon XPRESS 200M 5955 (PCIE)
03:00.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
03:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
03:04.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller
03:04.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller
03:04.4 SD Host controller: Texas Instruments PCI6411/6421/6611/6621/7411/7421/7611/7621 Secure Digital Controller
03:06.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 2009/11/21, 18:51:02 »
Fijn dat hij nu werkt.  Met al die automatische toestanden is Uby 9.10 nu soms een beetje eigenwijs. ;)

Als je het verder wilt nagaan kun je met een  lsmod | grep -v "snd"  kijken welke drivers hij gebruikt.

Is er anders een verschil tussen Win.. op die bak en Linux ? 
Niet dat het een probleem met de hoogfrequente verbinding op zich is ...
(in dit geval biedt het wisselen van het kanaal vaak soelaas)

track

Offline dvb1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 2009/11/21, 19:18:21 »
Bedankt voor de hulp!

Daan

PS: 9.10 maakt geen xorg.conf meer aan en geeft mijn radeon niet meer aan als restricted driver, maar ik zal eens kijken.

Offline tim_vb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 2009/11/22, 10:02:56 »
Hey ,

Het werkt blijkbaar al ;-)
Volgens mij zat je met 2 netwerkkaarten op. Het zelfde netwerk

Mvg. Tim
« Laatst bewerkt op: 2009/11/22, 10:07:10 door tim_vb »

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 2009/11/22, 12:31:34 »
Daan:  er is nog steeds een  /etc/X11/xorg.conf , ook in Uby 9.10 .
Ook al zit er veel minder info in wordt er nog steeds de driver ingesteld.

track

Offline dvb1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 2009/11/22, 12:38:06 »
track: Ik heb het bestand zelf moeten aanmaken. Ik heb ergens gelezen dat X-server het alleen aanmaakt als hij dat nodig acht, wat natuurlijk enige problemen oplevert voor de lastigere "ijzerwinkels". (Ik gebruik overigens de K versie van Ubuntu, moest dat verschillen opleveren.)

Daan