Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wireless op FujiSiemens La1703 [laptop]  (gelezen 946 keer)

Offline ikspoornietmeer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wireless op FujiSiemens La1703 [laptop]
« Gepost op: 2009/11/18, 10:08:48 »
Gedag allemaal,
AL een jaar of twee gebruik ik uitsluitend en naar volle tevredenheid, UBU op zowel de laptop als op de desktop.
[nu v. 9.04] en na lang zeuren mocht ik nu ook UBU op de laptop van mijn vrouw installen.
Had ik dat maar nooit gedaan!Naast Windows XP, alles gaat prima en nu komt het;
op de FujitsuSiemens La1703 gebruik je een combinatie van twee toetsen om de wireless in te schakelen.
En dat krijg ik maar niet voor elkaar, heb al diverse sites afgestruind maar nergens kom ik de oplossing tegen.
Door de diverse meldingen in terminal, heb ik zelfs met succes een upgrade naar v.9.10 gemaakt in de hoop dat
daar dan wel de oplossing zou zijn ingebouwd, maar ook dat wil niet lukken.
Overigens is die uprgrade op zich wèl goed gegaan!
Nou, wie kan mijn huwelijk nog redden???
met groeten van pieter

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Re: Wireless op FujiSiemens La1703 [laptop]
« Reactie #1 Gepost op: 2009/11/18, 10:11:17 »
Misschien een niet ondersteund kaartje.
Typ dit eens in de terminal om te weten te komen wat erin zit:

lspci | grep Network

Offline frank4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wireless op FujiSiemens La1703 [laptop]
« Reactie #2 Gepost op: 2009/11/22, 17:11:51 »
Waarschijnlijk is de installatie niet goed gegaan; lspci of lsusb werken beide niet. Ik heb de cdrom 9.10 gedownload en advies gegeven om opnieuw te installeren. 

Tja, Ubuntu na jaren windows gebruik....  ff wennen.