Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: frame-achtige divs?  (gelezen 1607 keer)

Offline sakke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
frame-achtige divs?
« Gepost op: 2009/11/06, 12:20:23 »
Goedemiddag iedereen,


Ik heb recent de website overgenomen van de chirogroep waar ik in leiding zit.
En er staaat rechts een overzicht met kalendertopics, handig, maar als ik iets wil bijzetten moet ik op elke aparte pagina dat toevoegen.

Ook de centrale linkset is op elke pagina apart hard gecodeerd.

Is er geen mogelijkheid om deze twee zaken in een div bijvoorbeeld <div id="kalender" .... />
en dat als ik dat die dan in de css of ergens anders staat gedeclareerd met zijn inhoud..
misschien ook voor de linkset.

Ik post hier de code van de hoofdpagina
www.chiroblanden.be :



(ja de leiding die de site begonnen is heeft dit met een template gedaan)
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>

<!-- This template was created by Mantis-a [http://www.mantisa.cz/]. For more templates visit Free website templates [http://www.mantisatemplates.com/]. -->

<meta name="Description" content="..." />
<meta name="Keywords" content="..." />
<meta name="robots" content="all,follow" />
<meta name="author" content="..." />
<meta name="copyright" content="Mantis-a [http://www.mantisa.cz/]" />

<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript" />

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<!-- CSS -->
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen, projection, tv" />
<!--[if lte IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style-ie.css" media="screen, projection, tv" /><![endif]-->
<link rel="stylesheet" href="css/style-print.css" type="text/css" media="print" />

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />

<title>Chiro Blanden | Homepage</title>
<style type="text/css">
<!--
.style1 {font-size: smaller}
-->
</style>
<script src="Scripts/swfobject_modified.js" type="text/javascript"></script>
</head>

<body>
<div id="main">

<!-- Header -->
<div align="right" id="header">
  <div id="header-in">
<ul id="navigation">
<li id="house"><a  href="index.html">Homepage</a>|</li>
<br><br><br><br>
<p align = "right"><img src="/img/schaduwspel.gif"  />
  <object id="FlashID" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="120" height="120">
    <param name="movie" value="img/analogeklok.swf" />
    <param name="quality" value="high" />
    <param name="wmode" value="transparent" />
    <param name="swfversion" value="6.0.65.0" />
    <!-- Met deze param-tag wordt gebruikers met Flash Player 6.0 r65 en hoger gevraagd de nieuwste versie van Flash Player te downloaden. Verwijder deze tag als u niet wilt dat gebruikers deze vraag zien. -->
    <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
    <!-- De volgende object-tag is voor andere browsers dan Internet Explorer. Verberg deze tag daarom in IE met IECC -->
    <!--[if !IE]>-->
    <object type="application/x-shockwave-flash" data="img/analogeklok.swf" width="120" height="120">
      <!--<![endif]-->
      <param name="quality" value="high" />
      <param name="wmode" value="transparent" />
      <param name="swfversion" value="6.0.65.0" />
      <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
      <!-- In de browser wordt de volgende alternatieve inhoud voor gebruikers met Flash Player 6.0 en ouder weergegeven. -->
      <div>
        <h4>Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.</h4>
        <p><a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Adobe Flash Player ophalen" width="112" height="33" /></a></p>
          </div>
      <!--[if !IE]>-->
        </object>
    <!--<![endif]-->
      </object>
</p>
  </ul>

</div>
</div>
<!-- Header end -->

<!-- Menu -->
<div id="menu-box" class="cleaning-box">
<a href="#skip-menu" class="hidden">Skip menu</a>
<ul id="menu">
<li class="first"><a href="index.html" class="active">Chiro?</a></li>
<li><a href="nuttige info.html" class="style1">Nuttige info</a></li>
<li><a href="groepsindeling.html">Groepsindeling</a></li>
<li><a href="leiding.html">Leiding</a></li>
<li><a href="tentenverhuur.html">Tentenverhuur</a></li>
<li><a href="foto's.html">Foto's</a></li>
<li><a href="phpbb/" target="_blank">Forum</a></li>
<li><a href="links.html">Links</a></li>





</ul>
</div>
<!-- Menu end -->

<hr class="noscreen" />

<div id="skip-menu"></div>

<div id="content">

<!-- Content box with white background and gray border -->
<div id="content-box">

<!-- Left column -->
<div id="content-box-in-left">
  <div id="content-box-in-left-in">
<h3><strong>Chiro?</strong></h3>
<p align="justify"><img src="http://chiroblanden.netau.net/img/Affiche.jpg" alt="" height="393" width="631" /></p>

<p align="justify">Chiro Blanden staat voor een namiddag spelen en ravotten samen met vrienden en vriendinnen. Hier leren kinderen hoe zich te gedragen en zich duidelijk te maken in een groep. Deze namiddag boordevol animatie, wordt door de leidingsploeg georganiseerd onder toezicht van de hoofdleiders. Alle jongens en meisjes die geboren zijn vanaf 2001 zijn welkom! De Chiro begint STIPT om 14u30 voor alle groepen. Kom liever te vroeg dan te laat. De Chiro stopt voor alle jongere groepen tot en met de rakkers en de kwiks om 18u. De toppers en tippers gaan nog eventjes door tot 18u30. De kerels en de tiptiens gaan nog wat langer door tot 19u. De aspi's verlaten ons om 19u30.</p>
<div class="cleaner">&nbsp;
  <p>&nbsp;</p>
</div>

    <p>
      <!-- Right column -->
<table width="94%" border="0" align="left" class="first-row" ><tr align="left" ><td align="left" width="100%" bgcolor=""><p align="left">25 Oktober is het uitzonderlijk wel chiro. Dit is ter vervanging van de chirozondag van 1 november. Die 1ste november is het dus geen chiro.</p>
      <p align="left">De Aspi's houden op 7 november een spaghettislag, als je je hiervoor wilt inschrijven kilk <a href="inschrijving-aspi.html">hier</a></p></td></tr></table></p>

  </div>
</div>
<div id="content-box-in-right">
<div id="content-box-in-right-in">
<h3>Belangrijke data</h3>
<dl>
<dt>Augustus 2009</dt>
<dd>°</dd>

<dt>September 2009</dt>
<dd>&nbsp;</dd>
<dd>°20 September - EERSTE CHIROZONDAG </dd>
<dd>&nbsp;</dd>

<dt>Oktober 2009</dt>
<dd>°4 oktober -vriendjesdag, breng allemaal een vriendje mee naar de chiro!<br />
  °4 oktober - ouderavond vanaf 18.00 uur<br />
    °11 oktober - gojo meer info zie <a href="http://www.oud-heverlee.be/Index.aspx?SGREF=4791&CREF=12068" target="_blank">site</a> <br />
<br />
° 25 Oktober uitzonderlijk wel chiro!</dd>
<dt>November 2009</dt>
<dd>° 1 November uitzonderlijk geen chiro !</dd>

<dt>December 2009</dt>
<dd>°6 December - De Sint komt op de chiro</dd>

<dt>April 2010 </dt>
<dd>°18 April - uitzonderlijk geen chiro</dd>

<dt>Mei 2010</dt>
<dd>°15 Mei - Laatste chirozondag</dd>

<dt>Juli 2010</dt>
<dd>°9 Juli - Start Voorkamp </dd>
<dd>°15 Juli - Start Kamp Groot </dd>
<dd>°18 Juli - Start Kamp Klein </dd>
<dd>°25 Juli - Einde Kamp</dd>

</dl>
<h3>Chiro Blanden </h3>
<address>
<strong>Chiro Blanden </strong><br />
Kartuizerstraat 1 <br />
3052 Blanden <br />
E-mail: info&#64;<!---->chiroblanden.be
</address>
</div>
</div>
<div class="cleaner">&nbsp;</div>
<!-- Right column end -->
</div>
<!-- Content box with white background and gray border end -->
</div>

<hr class="noscreen" />

<!-- Footer -->
<div id="footer">
<div id="footer-in">
<p class="footer-left">&copy; <a href="#">Chiro Blanden</a>, 2009.</p>
<p class="footer-right"><a href="Designed by Koen Struyf"></a>
Designed by Koen Struyf & Steven Boon<a href="http://www.mantisa.cz/"></a></p>
</div>
</div>
<!-- Footer end -->

</div>
<script type="text/javascript">
<!--
swfobject.registerObject("FlashID");
//-->
</script>
</body>
</html>


Offline Ronnie

  • Artworkteam
    • ronnie.vd.c
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #1 Gepost op: 2009/11/06, 13:54:04 »
Je kunt naar de taal PHP kijken. Ik ben nog maar een beginner in PHP, maar volgens mij heeft deze een templating systeem, zodat je de menu, header en footer gescheiden kunt houden van de content
Ben je ook blij dat Ubuntu zo toegankelijk en gratis is, en wil je graag net als ik iets terugdoen, kijk dan eens rond bij mwanzo, dé poort naar het bijdragen aan Ubuntu en haar gemeenschap!

Documentatie Terminal

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #2 Gepost op: 2009/11/06, 15:45:33 »
Ik heb mijn menu in een apart bestand staan (menu.php). En in mijn aparte pagina's (home, download, contact, ...) zet ik op de plaats waar het menu moet komen:
<?php include("includes/menu.php"); ?>
Alle pagina's moeten wel op .php eindigen.

Geen idee of dit een goede manier is, maar ik moet wel maar 1 menu onderhouden dat dan op elke pagina terugkomt. Hetzelfde doe ik met mijn header en footer.

Offline commandoline

  • LoCo-contact
    • marten-de-vries
    • Marten-de-Vries.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #3 Gepost op: 2009/11/06, 16:26:48 »
Ik heb mijn menu in een apart bestand staan (menu.php). En in mijn aparte pagina's (home, download, contact, ...) zet ik op de plaats waar het menu moet komen:
<?php include("includes/menu.php"); ?>
Alle pagina's moeten wel op .php eindigen.

Geen idee of dit een goede manier is, maar ik moet wel maar 1 menu onderhouden dat dan op elke pagina terugkomt. Hetzelfde doe ik met mijn header en footer.

Volgens mij zeker de goede manier, en volgens mij kan het ook nog in andere server-side talen als je webhost geen php ondersteunt. Voor asp bijv.: http://www.w3schools.com/asp/asp_incfiles.asp

Offline sakke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #4 Gepost op: 2009/11/07, 23:58:56 »
mijn webhost ondersteunt  wel php hoor, ik bekijk morgen wat er gepost is, alvast bedankt!!

btw, zonder reclame te maken, maar ik gebruik dus een gratis host die php ondersteund.. 000webhost.com (als dit niet mag doe het maar weg.
het is geen reclame, gewoon een aanrader denk ik.

Offline sakke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #5 Gepost op: 2009/11/09, 15:28:45 »
Dus ik maak van elk html bestand een php bestand? en dan maak ik mijn linkbalk zodat de links juist zijn..
<li class="first"><a href="index.html" class="active">Chiro?</a></li>
<li><a href="nuttige info.html" class="style1">Nuttige info</a></li>
<li><a href="groepsindeling.html">Groepsindeling</a></li>
<li><a href="leiding.html">Leiding</a></li>
<li><a href="tentenverhuur.html">Tentenverhuur</a></li>
<li><a href="foto's.html">Foto's</a></li>
<li><a href="phpbb/" target="_blank">Forum</a></li>
<li><a href="links.html">Links</a></li>

(stel html = php) kan ik dit in mijn "menu.php" zetten, met de li attributen?

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #6 Gepost op: 2009/11/09, 17:15:20 »
Zover ik weet kan dat.

Zet dit in het een bestand 'menu.php' bijvoorbeeld en overal waar ge dit menu wilt hebben, zet ge volgende code:
<?php include("menu.php"); ?>
Die bestanden moeten ook de php-extensie hebben.

Offline leendert

  • Lid
    • Dutchgimpers.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: frame-achtige divs?
« Reactie #7 Gepost op: 2009/11/10, 12:45:48 »
Die bestanden moeten ook de php-extensie hebben.

Nee hoor, je kunt net zo goed html bestanden includen...