Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP  (gelezen 1809 keer)

winter

  • Gast
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Gepost op: 2006/11/02, 13:05:31 »
Ivtv laadt niet goed en MythTV doet dus ook niets.

Kan iemand mij helpen?

Ik heb een Hauppauge WinTV XP kaart en MythTV, maar krijg geen TV ontvangst. MythTV doet verder alles. Met tvtime krijg ik slecht beeld, meestal zwart-wit, zonder geluid. De afstandbediening werkt, maar misschien werken niet alle knoppen.

Ik heb een Hauppauge Win TV XP kaart in een Shuttle SN58G4V3 met een AMD Sempron. Ik gebruik Ubuntu 6. Het is rechstreeks op de TV aangesloten.

Het lijkt erop dat ivtv wel geladen wordt, maar geen firmware laadt. De firmware heb ik van de CD gehaald (eerder de standaard firmaware gedownload, hielp niets).

Relevante uitvoer, indien nodig kan ik natuurlijk nog veel meer gegevens leveren.

> ls -l /usr/lib/hotplug/firmware/
totaal 1068
lrwxrwxrwx 1 root root     26 2006-07-20 10:20 hcw88enc.inf -> /lib/firmware/hcw88enc.inf
-rw-r--r-- 1 root root 262144 2006-03-11 17:32 ivtv-fw-dec.bin
-rw-r--r-- 1 root root 262144 2006-03-11 17:32 ivtv-fw-enc.bin
lrwxrwxrwx 1 root root     41 2006-03-11 17:33 v4l-cx2341x-dec.fw -> /usr/lib/hotplug/firmware/ivtv-fw-dec.bin
-r--r--r-- 1 root root 376836 2006-03-11 17:32 v4l-cx2341x-enc.fw
-rw-r--r-- 1 root root 155648 2006-05-01 16:33 v4l-cx2341x-init.mpg
-r--r--r-- 1 root root  14264 2006-03-11 17:32 v4l-cx25840.fw

> md5sum /usr/lib/hotplug/firmware/*
md5sum: /usr/lib/hotplug/firmware/hcw88enc.inf: Onbekend bestand of map
305dba74bbe5905447add8883f3ecb68  /usr/lib/hotplug/firmware/ivtv-fw-dec.bin
d85cb08382395390dc95ac6ebc2205f9  /usr/lib/hotplug/firmware/ivtv-fw-enc.bin
305dba74bbe5905447add8883f3ecb68  /usr/lib/hotplug/firmware/v4l-cx2341x-dec.fw
5f5fa240ada73c3565f5f7de4c7b5138  /usr/lib/hotplug/firmware/v4l-cx2341x-enc.fw
0661f8b2693fe3123e6234557353eacc  /usr/lib/hotplug/firmware/v4l-cx2341x-init.mpg
3a4803384f749d644ee1f1ca9dcb12fa  /usr/lib/hotplug/firmware/v4l-cx25840.fw

uname -a:
Linux shuttle 2.6.15-25-k7 #1 SMP PREEMPT Wed Jun 14 11:43:20 UTC 2006 i686 GNU/Linux

lspci:
0000:02:06.0 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
0000:02:06.1 Multimedia controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [Audio Port] (rev 05)

lsmod (meeste weggelaten):
Module                  Size  Used by
bttv                  173456  0
video                  16644  0
ivtv                  227220  0
via82cxxx               9988  0 [permanent]
tuner                  25184  0
cx8800                 34828  1
cx88xx                 64288  1 cx8800
i2c_algo_bit           10120  3 bttv,ivtv,cx88xx
video_buf              23108  3 bttv,cx8800,cx88xx
ir_common              10308  1 cx88xx
tveeprom               15504  2 bttv,cx88xx
v4l1_compat            15620  1 cx8800
v4l2_common             6336  2 bttv,cx8800
btcx_risc               5512  3 bttv,cx8800,cx88xx
videodev               10368  5 bttv,ivtv,cx8800,cx88xx
i2c_core               23168  10 bttv,i2c_acpi_ec,ivtv,nvidia,tda9887,tuner,cx88xx,i2c_algo_bit,tveeprom,i2c_nforce2

dmesg:

[17179593.228000] i2c_adapter i2c-0: nForce2 SMBus adapter at 0x4c00
[17179593.228000] i2c_adapter i2c-1: nForce2 SMBus adapter at 0x4c40

[17179594.104000] cx2388x v4l2 driver version 0.0.5 loaded
[17179594.104000] **** SET: Misaligned resource pointer: d6fd4f42 Type 07 Len 0

[17179594.104000] CORE cx88[0]: subsystem: 0070:3401, board: Hauppauge WinTV 34xxx models [card=1,autodetected]
[17179594.104000] TV tuner -1 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe
[17179594.136000] NET: Registered protocol family 17
[17179594.316000] tveeprom 2-0050: Hauppauge model 34519, rev J160, serial# 8346636
[17179594.316000] tveeprom 2-0050: tuner model is LG S001D MK3 (idx 60, type 38)
[17179594.316000] tveeprom 2-0050: TV standards PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/K) (eeprom 0x74)
[17179594.316000] tveeprom 2-0050: audio processor is CX881 (idx 31)
[17179594.316000] tveeprom 2-0050: has radio
[17179594.316000] cx88[0]: warning: unknown hauppauge model #34519
[17179594.316000] cx88[0]: hauppauge eeprom: model=34519
[17179594.316000] input: cx88 IR (Hauppauge WinTV 34xxx  as /class/input/input3
[17179594.316000] cx88[0]/0: found at 0000:02:06.0, rev: 5, irq: 209, latency: 32, mmio: 0xe7000000
[17179594.332000] tuner (ivtv): chip found at addr 0xc2 i2c-bus cx88[0]
[17179594.332000] tuner: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3)) by cx88[0]
[17179594.368000] tda9887 2-0043: (ivtv) chip found @ 0x86 (cx88[0])
[17179594.372000] cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
[17179594.372000] cx88[0]/0: registered device vbi0
[17179594.372000] cx88[0]/0: registered device radio0

[17179597.244000] ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
[17179597.244000] ivtv:  version 0.4.6 (tagged release) loading
[17179597.244000] ivtv:  Linux version: 2.6.15-25-k7 SMP preempt K7 gcc-4.0
[17179597.244000] ivtv:  In case of problems please include the debug info between
[17179597.244000] ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
[17179597.244000] ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
[17179597.248000] ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================

[17181795.552000] bttv: driver version 0.9.16 loaded
[17181795.552000] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #1 Gepost op: 2006/11/02, 13:19:11 »
Ik ben een paar weken geleden ook begonnen met MythTV en een PVR150, maar wel op Fedora Core 5. Werkt als een speer maar het was niet eenvoudig. Met name aan de database kant moest ik allerlei zaken zelf op elkaar afstemmen. Die firmware upgrade heb ik niet gedaan hoor en ik betwijfel of je die nodig hebt.

Ik heb deze aanwijzingen gevolgd: http://wilsonet.com/mythtv/ met maar heel weinig eigen aanpassingen.

Als je voor het eerst TV wilt kijken met ivtv en mplayer (dus nog even buiten mplayer om), dan is er nog geen kanaal actief en moet je met ivtvctrl een kanaal (in mijn geval een frequency) instellen, vandaar waarschijnlijk je sneeuw.

Laat maar even weten hoe het ermee gaat, dan kunnen we elkaar een beetje verder helpen. Ik ga binnenkort aan de afstandsbediening beginnen ...
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

winter

  • Gast
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #2 Gepost op: 2006/11/02, 13:57:36 »
>>>>>>>>>>
Ik ben een paar weken geleden ook begonnen met MythTV en een PVR150, maar wel op Fedora Core 5. Werkt als een speer maar het was niet eenvoudig. Met name aan de database kant moest ik allerlei zaken zelf op elkaar afstemmen. Die firmware upgrade heb ik niet gedaan hoor en ik betwijfel of je die nodig hebt.
<<<<<<<<<<

De database lijkt te werken, maar dat is niet het probleem. Zonder firmware werkte het ook niet. Ik denk dat het probleem in mijn specifieke kaart zit. Ik lees ook overal dat Hauppauge zelden problemen geeft. Ik geloof dat ik nou net die ene foute kaart heb :-(

>>>>>>>>
Ik heb deze aanwijzingen gevolgd: http://wilsonet.com/mythtv/ met maar heel weinig eigen aanpassingen.

Als je voor het eerst TV wilt kijken met ivtv en mplayer (dus nog even buiten mplayer om), dan is er nog geen kanaal actief en moet je met ivtvctrl een kanaal (in mijn geval een frequency) instellen, vandaar waarschijnlijk je sneeuw.
<<<<<<<<

Ik heb de kanalen wel. Tv time etc geven wel beeld, maar het is zwart-wit of nauwelijks kleur, en geen geluid. Dus ik kan wel de programmas volgen, en ik geloof dat die programmas zelfs de meeste kanalen wel gevonden hebben.

>>>>>>>>>
Laat maar even weten hoe het ermee gaat, dan kunnen we elkaar een beetje verder helpen. Ik ga binnenkort aan de afstandsbediening beginnen ...
<<<<<<<<

Zal ik zeker doen. En mijn afstandbediening werkt zelfs.

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #3 Gepost op: 2006/11/02, 14:05:11 »
Welke kaart heb je? 150, 250, 350, 500???

In het verre verleden heb ik wel eens een andere kaart geprobeerd waar ik de naam even van kwijt ben. Iets van een Pinnacle in elk geval. Hoe dan ook, had een TV kabel doorgetrokken naar "mijn domein" op zolder. Geen of hooguit rete-slecht signaal. TVtje eraan: hoppatee, schitterend beeld. Kaart er weer aan: knudde. Ook versterkers hielpen niks. Moraal van 't verhaal is denk ik dat je niet te ver van je "bron" af moet zitten ...
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

winter

  • Gast
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #4 Gepost op: 2006/11/02, 15:30:30 »
De computer staat onder de televisie, maar die doet het goed.

Mijn kaart is de Hauppauge WinTV Express. Ik heb geen idee van het nummer. Het beeld is zo slecht dat dit echt niet de bedoeling van de kaart kan zijn.

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #5 Gepost op: 2006/11/02, 15:47:10 »
Ben ik met je eens, maar het is nog steeds heel goed mogelijk dat het een kwestie van instelling is. Reageert ivtvctrl bijvoorbeeld naar behoren wanneer je een frequentie instelt? En wat zegt-ie zonder argumenten (dus zou je de huidige instellingen moeten zien)?
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

winter

  • Gast
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #6 Gepost op: 2006/11/02, 15:52:58 »
IVTV doet helemaal niks. Dat is het probleem.

de IVTV module laadt wel, maar het lijkt of ie helemaal geen TVkaart ziet.

De Bttv module ziet wel de kaart, maar heeft iets verkeerds geladen zodat de kaart het niet goed doet.

Dus inderdaad, een verkeerde instelling. Maar ik weet niet wat ik nog kan veranderen. Ik heb de laatste maanden een paar honderd paginas handleidingen gelezen, maar niets hielp.

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #7 Gepost op: 2006/11/02, 16:17:49 »
Hmmm in die Howto die ik noemde maken ze wel onderscheid tussen ivtv en bttv kaarten. Misschien kan je ze wel niet door elkaar gebruiken en wordt het belangrijk om EXACT te achterhalen wat het model-nummer is. Nou goed, ik heb dus een PVR-150 en ik kan vanavond wel even kijken welke modules er bij mij geladen zijn ...

Nee hoor, geen bttv modules bij mij!
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

maarten84

  • Gast
Ivtv probleem met Hauppauge Win TV XP
« Reactie #8 Gepost op: 2007/07/13, 16:49:25 »
Vandaag ook eens een TV kaartje aangeschaft... PVR-150 van Hauppauge.
Vele tutorials gevolgd, veel geprobeerd...
De kaart lijkt herkent te worden...

maarten@ubuntu64:~$ dmesg | tac | sed -n '/=\ \ END INIT IVTV\ \ =/,/= START INIT IVTV =/p;/= START INIT IVTV =/q' | tac
[   19.102988] ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
[   19.102990] ivtv:  version 0.10.1 (tagged release) loading
[   19.102992] ivtv:  Linux version: 2.6.20-16-generic SMP mod_unload 586
[   19.102993] ivtv:  In case of problems please include the debug info between
[   19.102995] ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
[   19.102996] ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
[   19.103033] ivtv0: Autodetected Hauppauge card (cx23416 based)
[   19.103875] ACPI: PCI Interrupt 0000:05:01.0[A] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 17
[   19.103883] ivtv0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
[   19.195734] parport: PnPBIOS parport detected.
[   19.195775] parport0: PC-style at 0x378, irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
[   19.461225] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[   19.776037] ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
[   19.990406] ivtv0: Encoder revision: 0x02050032
[   19.990409] ivtv0: Recommended firmware version is 0x02060039.
[   20.057003] tveeprom 0-0050: Hauppauge model 26559, rev F189, serial# 10340182
[   20.057005] tveeprom 0-0050: tuner model is TCL MFPE05 2 (idx 89, type 38)
[   20.057007] tveeprom 0-0050: TV standards PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) (eeprom 0x74)
[   20.057009] tveeprom 0-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)
[   20.057010] tveeprom 0-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)
[   20.057012] tveeprom 0-0050: has radio, has no IR receiver, has no IR transmitter
[   20.057014] ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150
[   20.090184] tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
[   20.090209] tda9887 0-0043: tda988[5/6/7] found @ 0x43 (tuner)
[   20.094734] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
[   20.133072] cx25840 0-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
[   20.167183] NET: Registered protocol family 17
[   20.574609] sky2 eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex, flow control both
[   25.158199] cx25840 0-0044: loaded v4l-cx25840.fw firmware (16382 bytes)
[   25.283801] wm8775 0-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
[   25.351493] ivtv0: Registered device video0 for encoder MPEG (4 MB)
[   25.351604] ivtv0: Registered device video32 for encoder YUV (2 MB)
[   25.351721] ivtv0: Registered device vbi0 for encoder VBI (1 MB)
[   25.351763] ivtv0: Registered device video24 for encoder PCM audio (1 MB)
[   25.351909] ivtv0: Registered device radio0 for encoder radio
[   25.351920] tuner 0-0061: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3))
[   25.755071] ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-150, card #0
[   25.755119] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[   25.755126] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:00.0 to 64
[   25.755148] ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================
Maar wanneer ik via command line iets wil bekijken via
mplayer /dev/video0krijg ik vele vierkantjes te zien... in alle mooie kleuren van de regenboog :) (niet echt wat ik wil zien :))

Any idea what could have gone wrong?
(Kan altijd screenshotje maken voor wie mijn vierkantjes niet snapt :))

Greetz
Edit: Intussen heb ik al beeld... maar de kwaliteit is beroerd :( ... Kheb de kaart in Windows ook eens getest, en daar is de kwaliteit wel stukken beter in full screen (onder de zelfde resolutie). Any ideas?