Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: aMsn geen geluid (9.10)  (gelezen 1931 keer)

Offline rick.blub

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
aMsn geen geluid (9.10)
« Gepost op: 2009/11/02, 21:16:36 »
Hallo allemaal.

Gisteren ff 9.10 op mijn laptop gezet, maar hoor meestal geen geluid als iemand een bericht aan mij zend.
Een keer wel, maar verder niet. Ondertussen is er niks aan software veranderd.
« Laatst bewerkt op: 2009/11/10, 15:07:08 door rick.blub »
Volop Ubuntu 12.04 gebruiker.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #1 Gepost op: 2009/11/02, 22:54:10 »
Je moet daarvoor de Snack-library geïnstalleerd hebben. Zit in Synaptic :)

Offline rick.blub

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #2 Gepost op: 2009/11/03, 20:32:12 »
Dank u.
Volop Ubuntu 12.04 gebruiker.

Offline foxofinfinety

  • Lid
    • foxofinfinety
    • Foxofinfinety.com
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #3 Gepost op: 2009/11/03, 20:37:21 »
Je moet daarvoor de Snack-library geïnstalleerd hebben. Zit in Synaptic :)
snack-library? is dat net zo iets als growl (growl = 4 Mac OS X)


ADSL? nee, neem ADHD, dat is pas snel!

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #4 Gepost op: 2009/11/03, 21:35:55 »
Je moet daarvoor de Snack-library geïnstalleerd hebben. Zit in Synaptic :)

Bij mij is de libsnack2-alsa geinstalleerd. Als ik vanuit de preferences het geluid test dan hoor ik slechts een droog kraakje.
Moet ik ook de gewone(?) libsnack2 installeren?

[EDIT]
Nee dus, want als ik de libsnack selecteer voor installatyie zegt ie dat ie amsn en libsnack2 gaat verwijderen.

Wat moet ik nu met mijn droge kraakje?
Het geluid doet het verder gewoon goed met bijv. mp3, video, internet, ...,


« Laatst bewerkt op: 2009/11/03, 22:03:55 door ivo »
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #5 Gepost op: 2009/11/03, 22:20:59 »
Vistaus = verlosser?
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #6 Gepost op: 2009/11/04, 20:29:26 »
Als je libsnack2-dev erbij installeert, werkt het dan wel?

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #7 Gepost op: 2009/11/04, 20:58:49 »
Als je libsnack2-dev erbij installeert, werkt het dan wel?

Hoi Vistaus,

Het test geluidje is nu geen kraakje meer maar lijkt nu echt op een soort van "pliiiinnnggg" maar van hooguit een halve seconde. Ik weet ook niet wat je daar eigenlijk moet horen als het wel goed zou zijn.
Op een binnenkomend berichtje krijg ik nog geen geluid.

PS; wat was voor jou de reden dat je dit topic weer inkeek terwijl het OPGELOST staat gemarkeerd?
Ik had hier gisteren een klein discussietje over met Siegl, dat ging over hoe krijg ik toch aandacht op een opgelost topic waar ik alsnog een vraag over heb terwijl ik niet de starter ben zodat ik OPGELOST kan weghalen.

There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #8 Gepost op: 2009/11/04, 21:07:59 »
De reden was dat ik wilde weten of het bij jou nu ook opgelost was :)

Het testgeluidje hoort inderdaad een "pliiing" te zijn.

Heb je in de geluidsmixer van GNOME alles op ALSA gezet?

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #9 Gepost op: 2009/11/04, 22:13:57 »
De reden was dat ik wilde weten of het bij jou nu ook opgelost was :)

Het testgeluidje hoort inderdaad een "pliiing" te zijn.

Heb je in de geluidsmixer van GNOME alles op ALSA gezet?

Wat is de geluidsmixer van gnome? In de 9.04 kon ik onder System>Preferences>Sound e.e.a installen
(Autodetect, Pulse, Oss, Alsa,...) maar dat gaat niet in de 9.10, die tool is anders.
Maar ik denk dat jij een andere tool bedoelt.

En als ik daar evt wat verander, haal ik dan niet hetgeen overhop dat nu wel werkt?

Goed van je dat je je eigen adviezen ook een beetje volgt, qua oplossings graad.
Hulde!
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #10 Gepost op: 2009/11/04, 22:17:28 »
Dankje :)

Ik bedoelde inderdaad die tool, maar die is er dus blijkbaar uit... is er een vervanging voor? Volgens mij wel via rechtermuisknop op luidsprekertje in systeemvak (notification area)>>>Geluidsmixer, tenminste daar ga ik van uit.

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #11 Gepost op: 2009/11/04, 22:26:31 »
Nee, die komt in het zelfde ding uit als System>Preferences>Sound.
Dus waar dat nu zit tegenwoordig......
Ik zie er (uiteraard(?)) ook niets over in de release notes.......

There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #12 Gepost op: 2009/11/04, 22:29:19 »
Kijk, het is allemaal niet zo belangrijk, maar voor twijfelaars die willen overstappen zijn dit soort dingen cruciaal.
Ik wil het alleen maar weten omdat ik wil weten hoe het werkt. En als het dan nog 100% werkt is helemaal meegenomen.

Dat ik dan uiteindelijk wel een berichtje kan ontvangen maar dan zonder geluidje zal me eigenlijk, functioneel gezien, een dikke worst zijn.

There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #13 Gepost op: 2009/11/04, 22:29:29 »
Ik heb ff gegoogled en blijkbaar werkt dat ding alleen als je PulseAudio geïnstalleerd hebt. Hier staat er meer over plus een manier om het terug te krijgen: http://www.4front-tech.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=3324

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #14 Gepost op: 2009/11/04, 22:38:28 »
Ik heb ff gegoogled en blijkbaar werkt dat ding alleen als je PulseAudio geïnstalleerd hebt. Hier staat er meer over plus een manier om het terug te krijgen: http://www.4front-tech.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=3324

En waar zoek je dan op in google, want uiteraard heb ik ook gegoogeld....

There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline rick.blub

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [OPGELOST]aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #15 Gepost op: 2009/11/05, 16:40:08 »
Voor mij was het probleem opgelost door de ubuntu-restricted-extra's te installeren...
Volop Ubuntu 12.04 gebruiker.

Offline rick.blub

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #16 Gepost op: 2009/11/10, 15:01:26 »
Het geluid doet het dus niet altijd.
Kan er geen touw aan vastknopen...

Volop Ubuntu 12.04 gebruiker.

Offline rick.blub

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: aMsn geen geluid (9.10)
« Reactie #17 Gepost op: 2009/11/10, 20:15:17 »
Tog wel, alleen als er een ander programma actief is wat dat ook geluid afspeeld hoor ik de geluiden van amsn
Volop Ubuntu 12.04 gebruiker.