Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: netgear WL-608 problemen onder Xubuntu  (gelezen 957 keer)

peugeotpower

  • Gast
netgear WL-608 problemen onder Xubuntu
« Gepost op: 2009/10/30, 22:26:46 »
Hoi,

Ik heb sinds gisteren Xubuntu geinstalleerd op mijn acer travelmate 240 laptop. Ik heb een adaptop gekocht die via USB werkt, een WL-608. Ik heb via NDISWRAPPER de windows drivers geinstalleerd maar krijg steeds de melding 'Unable to see if hardware is present'. Configure network doet het ook niet omdat er blijkbaar geen tool voor beschikbaar is. Daarna heb ik ook met het ralink stuurprogramma geprobeerd het ding aan de praat te krijgen, maar helaas ook tevergeefs. Wie kan mij helpen om het apparaat aan de praat te krijgen.

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: netgear WL-608 problemen onder Xubuntu
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/31, 18:46:14 »
Wat is de output van lsusb in een terminal ?

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: netgear WL-608 problemen onder Xubuntu
« Reactie #2 Gepost op: 2009/11/02, 11:06:51 »
Hoi Pegeotpower,

welkom op het forum !

Normaal is de ndiswrapper het laatste lapmiddel dat je inzet als het anders niet lukt.
Normaal zou je dus de bij het wlan- chipset passende driver moeten vinden,
als hij die niet vanzelf "out-of-the-box" zelfstandig vindt (wat heel vaak lukt).

Vandaar de vraag naar de usb-ID (dat is de wereldwijd eenduidige handtekening van de usb-toestellen).
Wil je dus even de [toepassingen] - hulpmiddelen - terminal  openen en daar het commando
lsusbuitvoeren ?  Als je het resultaat (die lijst dus) even hier neerzet kunnen wij je doelgericht helpen !
(in zo'n WL-608 kunnen eventuëel verschillend chips zitten !)

track