Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Melding bij opstarten  (gelezen 806 keer)

Offline Emile

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Melding bij opstarten
« Gepost op: 2009/10/30, 20:57:00 »
Ik krijg na het opstarten van mij pc de melding; CMOS Checksum error-Defaults loaded Om verder te kunnen gaan moet ik F1 drukken.
Hoe kan ik dit oplossen?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Melding bij opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/30, 21:03:12 »
Dat is een melding van het BIOS, de basisaansturing van je computer die zorgt dat je computer kan opstarten en hardware wordt herkend en werkt. Er zit een batterij in je computer die een stroompje levert aan het BIOS, zodat instellingen zoals de datum niet verloren gaan als de stroom eraf gaat. Als die batterij leeg raakt, zal je computer dit soort meldingen tonen. Ik zou dus de computer openmaken, de batterij verwijderen (is gewoon een knoopcel) en een andere proberen.

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Melding bij opstarten
« Reactie #2 Gepost op: 2009/10/30, 21:10:13 »
Dat had ik reeds hier vermeld.

@emile, probeer in het vervolg maar 1 keer een topic aan te maken, dat maakt het wat overzichtelijker voor iedereen. Mocht je per ongeluk een verkeerde plek hebben gekozen dan kun je dit melden aan een moderator, met de knop 'Meld dit bericht aan de moderator' onder aan je bericht.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Melding bij opstarten
« Reactie #3 Gepost op: 2009/10/31, 02:19:54 »
Dat is een melding van het BIOS, de basisaansturing van je computer die zorgt dat je computer kan opstarten en hardware wordt herkend en werkt. Er zit een batterij in je computer die een stroompje levert aan het BIOS, zodat instellingen zoals de datum niet verloren gaan als de stroom eraf gaat. Als die batterij leeg raakt, zal je computer dit soort meldingen tonen. Ik zou dus de computer openmaken, de batterij verwijderen (is gewoon een knoopcel) en een andere proberen.

Aha, dat komt daardoor. Heb hier nog een andere oude comp staan en daar kreeg ik dat als ik een verse install doe. Na de installatie krijg ik dat echter niet. Maar goed, zal eens kijken in mijn kapotte comps naar een andere batterij.
ThX cumulus. Weer iets bijgeleerd.

Offline Emile

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Melding bij opstarten
« Reactie #4 Gepost op: 2009/11/01, 16:57:24 »
Batterij vervangen, probleem opgelost. Iedereen bedankt. ;)

Offline Dick2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Melding bij opstarten
« Reactie #5 Gepost op: 2009/11/02, 21:12:53 »
Emile, zet even [opgelost] vooraan in je topic.

Groet,
Dick
__________________________________
Ik draai Xubuntu 12.04 op een AMD 64 x2 productiemachine en op een Acer Travelmate 4000.
Elementaire hulp voor Ubuntu (en veel meer) vind je op http://sites.google.com/site/computertip