Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Schermcalibratie  (gelezen 2161 keer)

Offline DV9540

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Schermcalibratie
« Gepost op: 2009/10/27, 10:48:35 »
Voor Windows en Mac OS zijn er meerdere programma's verkrijgbaar (o.a. DataColor Spyder 3 Pro) om je beeldscherm te calibreren.

Zijn er ook dergelijke programma's ..... voor Ubuntu (9.10)?


Offline valk

  • Lid
    • mpvalk
  • Steunpunt: Nee
Re: Schermcalibratie
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/27, 11:09:44 »
Ik ben daar ook eens mee bezig geweest voor mijn vriendin. Belangrijk is dat je een calibratietool koopt die onder Linux werkt. Dat is dus niet de Spyder 3 :| Hierbij een link naar een goede blog over calibratie.

Voor monitor calibratie wordt overigens Argyll CMS gebruikt, maar met dispcalGUI kan dat ook (voor 99,9%) zonder de commandline.

Wat je eventueel ook kan doen is een icc profiel aanmaken onder windows (op dezelfde hardware, dualboot systeem) en het gemaakt profiel dan laden. Dit kan met een simpel programmaatje genaamd xcalib.


« Laatst bewerkt op: 2009/10/27, 11:22:10 door valk »