Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Muziek - suggestie: 22tracks.nl  (gelezen 3745 keer)

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Muziek - suggestie: 22tracks.nl
« Gepost op: 2009/10/22, 23:21:06 »
Hallo, vandaag kwam ik deze (Amsterdamse) muzieksite tegen: www.22tracks.nl.

Idee hierachter: laat muziekspecialisten/dj's een keuze maken uit het zeer grote aanbod van nieuwe muziek in allerlei genres en geef 22 titels door, die dagelijks of geregeld veranderen. Via deze site zijn deze tracks direct te beluisteren. Dit is een prima idee om op de hoogte te blijven van nieuwe uitgaven, complimenten aan de makers!

Ik denk overigens zeker te weten dat deze site binnen zes maanden door onze grote buma/stemra-vrienden weer uit de lucht zal worden geschoten... Ik luister immers zonder te betalen naar 'beschermde content' en dat kan natuurlijk niet. Muzikanten daarentegen lijken enthousiast over dit idee.

Groet, Paul.
« Laatst bewerkt op: 2009/10/22, 23:22:41 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, G'MIC, GIMP...

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: Muziek - suggestie: 22tracks.nl
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/23, 10:15:09 »
Ha, leuke tip! Zie gelijk dat Annie een nieuwe plaat heeft. Ga ik bookmarken. En check de About Us link, volgens mij hebben ze het wel goed geregeld hoor. In Engeland gaan dit soort dingen al veel harder. Kids downloaden steeds minder omdat de muziek op sites als 22tracks.nl veel sneller voor handen is. Dus waarom downloaden? En de meeste kids luisteren geen albums meer, alleen maar singles.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Muziek - suggestie: 22tracks.nl
« Reactie #2 Gepost op: 2009/10/23, 22:56:04 »
Het is niet zeker of ze hun zaakjes wel goed hebben (kunnen) regelen. Lees onderstaande tekst uit het persbericht dat eergisteren (woensdag 21 nov.) is uitgegeven. Ik heb hier en daar wat stukken tekst vet gemaakt.

"In het eerste half jaar heeft 22tracks gewerkt aan het uitwerken van het concept, het testen en verbeteren van de gebruikerservaring en het zoeken naar de juiste dj's en/of journalisten die als experts binnen de 22 genres optreden. Mede hierdoor en de onlangs door Buma/Stemra met veel rumoer aangekondigde nieuwe tarieven voor online muziek gebruik is er vooralsnog geen licentie.

"Wij zijn absoluut niet tegen afdracht richting muziekauteurs en zijn derhalve van plan zo snel mogelijk met Buma/Stemra om tafel te zittem en te onderhandelen over een eerlijk tailormade model dat de promotionele doelstelling voor nieuwe muziek die wij voor ogen hebben niet in de weg staat. Helaas beschikt 22tracks niet over het budget van een Apple of Microsoft, die een monopolie positie hebben verworven maar bijzonder weinig aandacht schenken aan nieuwe muziek of artiesten. Met 22tracks proberen wij de noodzaak van promotie op internet voor nieuwe muziek en artiesten onder de aandacht te brengen." aldus Gilles de Smit, verantwoordelijk voor marketing en business development binnen 22tracks. "Om 22tracks enige kans van slagen te geven wilden wij eerst de site lanceren, bereik genereren en adverteerders prikkelen om hiermee vermogen op te bouwen om deze rechten af te kunnen dragen. De eerste reacties vanuit de muziekindustrie zijn op z'n minst zeer positief te noemen. We wagen het er op, nieuwe muziek en artiesten verdienen een kans."

Wedden om een biertje dat ook dit weer verboden wordt door die geldgeile copyrightboeren? Iedereen weet hoe het een prachtinitiatief als FabChannel is vergaan...