Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (opgelost) geen internet verbinding?  (gelezen 2210 keer)

AtLite

  • Gast
(opgelost) geen internet verbinding?
« Gepost op: 2009/10/05, 15:01:32 »
Hoi,

Ik heb UBUNTU als enig besturingssysteem op mijn (desktop) computer geinstalleerd. Volgens mij, heb ik alles geprobeerd maar toch zonder resultaat. Echter via mijn laptop (via Ubuntu CD), kan ik gewoon internet verbinding maken. Heeft dit te maken met mijn (driver) netwerkkaart?

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:12:3f:35:0e:57  
          inet6 addr: fe80::212:3fff:fe35:e57/64 Scope:Link
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:629 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:61352 (61.3 KB)  TX bytes:3952 (3.9 KB)
          Interrupt:19

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:240 (240.0 B)  TX bytes:240 (240.0 B)

Kan iemand mij hier misschien helpen?
« Laatst bewerkt op: 2009/10/07, 22:53:33 door AtLite »

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/05, 15:07:03 »
Hallo AtLite, daar kunnen we zeker mee helpen, maar dan hebben we wel wat meer informatie nodig:
  • Welke versie van Ubuntu gebruik je?
  • Wat voor netwerkkaart zit er in de desktop PC?
  • Draadloos of bedraad?

AtLite

  • Gast
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #2 Gepost op: 2009/10/05, 15:16:13 »
Hoi Autostatic
   
* Welke versie van Ubuntu gebruik je? 9.04
* Wat voor netwerkkaart zit er in de desktop PC? geintegreerde netwerkkaart. Volgens mij Broadcom
* Draadloos of bedraad? bedraad

van lshw krijg ik het volgende:

1e)
id:   
network:0
description:    Ethernet controller
product:    Marvell W8300 802.11 Adapter
vendor:    Marvell Technology Group Ltd.
physical id:    
0
bus info:    
pci@0000:04:00.0
version:    07
width:    32 bits
clock:    66MHz
capabilities:    bus_master cap_list
configuration:   
latency   =   64

2e)
id:   
network:1
description:    Ethernet interface
product:    BCM4401 100Base-T
vendor:    Broadcom Corporation
physical id:    
3
bus info:    
pci@0000:04:03.0
logical name:    
eth0
version:    01
serial:    00:12:3f:35:0e:57
width:    32 bits
clock:    33MHz
capabilities:    bus_master cap_list ethernet physical
configuration:   
broadcast   =   yes
driver   =   b44
driverversion   =   2.0
latency   =   64
module   =   ssb
multicast   =   yes

3e)
id:   
network
description:    Ethernet interface
physical id:    
1
logical name:    
pan0
serial:    32:ac:a6:35:68:f4
capabilities:    ethernet physical
configuration:   
broadcast   =   yes
driver   =   bridge
driverversion   =   2.3
firmware   =   N/A
multicast   =   yes

Alvast bedankt

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #3 Gepost op: 2009/10/05, 15:17:50 »
Zou je ook nog de uitkomst kunnen posten van lspci | grep -i -e network -e ethernet ? En zo te zien doet ie het wel maar krijg je geen IP adres van de DHCP server. Je zou een sudo dhclient kunnen proberen in een terminal.
« Laatst bewerkt op: 2009/10/05, 15:19:55 door AutoStatic »

AtLite

  • Gast
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #4 Gepost op: 2009/10/05, 15:22:39 »
04:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Marvell W8300 802.11 Adapter (rev 07)
04:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401 100Base-T (rev 01)

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #5 Gepost op: 2009/10/05, 15:27:12 »
Oja, en nog even een dmesg | grep eth0
En heb je misschien iets van ndiswrapper geïnstalleerd? En wat heb je al gedaan om het aan de gang te krijgen?

AtLite

  • Gast
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #6 Gepost op: 2009/10/05, 15:49:27 »
sudo dhclient

Listening on LPF/pan0/32:ac:a6:35:68:f4
Sending on   LPF/pan0/32:ac:a6:35:68:f4
Listening on LPF/eth0/00:12:3f:35:0e:57
Sending on   LPF/eth0/00:12:3f:35:0e:57
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 19
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
DHCPDISCOVER on pan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

Moet automatisch dchp kiezen? of ik dit handmatig instellen?

dmseg

[    4.893332] eth0: Broadcom 44xx/47xx 10/100BaseT Ethernet 00:12:3f:35:0e:57
[   20.907625] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   23.816150] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[   23.816154] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[   23.816340] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   34.368008] eth0: no IPv6 routers present
[  324.000086] b44: eth0: Link is down.
[ 1755.000154] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 1755.000159] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 1776.000087] b44: eth0: Link is down.
[ 3818.000155] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 3818.000159] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 3888.000088] b44: eth0: Link is down.
[ 4097.000158] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 4097.000163] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 4255.000085] b44: eth0: Link is down.
[ 4370.000157] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 4370.000161] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 4496.000080] b44: eth0: Link is down.
[    4.893332] eth0: Broadcom 44xx/47xx 10/100BaseT Ethernet 00:12:3f:35:0e:57
[   20.907625] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   23.816150] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[   23.816154] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[   23.816340] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[   34.368008] eth0: no IPv6 routers present
[  324.000086] b44: eth0: Link is down.
[ 1755.000154] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 1755.000159] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 1776.000087] b44: eth0: Link is down.
[ 3818.000155] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 3818.000159] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 3888.000088] b44: eth0: Link is down.
[ 4097.000158] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 4097.000163] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 4255.000085] b44: eth0: Link is down.
[ 4370.000157] b44: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.
[ 4370.000161] b44: eth0: Flow control is off for TX and off for RX.
[ 4496.000080] b44: eth0: Link is down.

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #7 Gepost op: 2009/10/05, 16:00:45 »
Sjees, lijkt wel een stoplicht die netwerkkaart :)
Bizar ook dat op exact dezelfde momenten de link down gaat.
Wat voor modules zijn er allemaal geladen? Zou je dat kunnen checken met lsmod ?
« Laatst bewerkt op: 2009/10/05, 16:10:21 door AutoStatic »

AtLite

  • Gast
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #8 Gepost op: 2009/10/05, 16:07:07 »
Module                  Size  Used by
nls_iso8859_1          12032  0
nls_cp437              13696  0
vfat                   18816  0
fat                    58272  1 vfat
usb_storage            82880  0
binfmt_misc            16776  1
radeon                342816  2
drm                    96296  3 radeon
bridge                 56340  0
stp                    10500  1 bridge
bnep                   20224  2
input_polldev          11912  0
video                  25360  0
output                 11008  1 video
lp                     17156  0
snd_intel8x0           37532  3
snd_ac97_codec        112292  1 snd_intel8x0
ac97_bus                9856  1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss            46336  0
snd_mixer_oss          22656  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                82948  3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy          10756  0
snd_seq_oss            37760  0
snd_seq_midi           14336  0
snd_rawmidi            29696  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     15104  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                56880  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              29704  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14988  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
ppdev                  15620  0
dcdbas                 15264  0
iTCO_wdt               19108  0
iTCO_vendor_support    11652  1 iTCO_wdt
snd                    62628  16 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
psmouse                61972  0
soundcore              15200  1 snd
pcspkr                 10496  0
serio_raw              13316  0
snd_page_alloc         16904  2 snd_intel8x0,snd_pcm
intel_agp              34108  0
parport_pc             40100  1
parport                42220  3 lp,ppdev,parport_pc
agpgart                42696  2 drm,intel_agp
usbhid                 42336  0
b44                    35984  0
ssb                    41220  1 b44
mii                    13312  1 b44
fbcon                  46112  0
tileblit               10752  1 fbcon
font                   16384  1 fbcon
bitblit                13824  1 fbcon
softcursor              9984  1 bitblit


Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #9 Gepost op: 2009/10/05, 16:17:58 »
Ik zou proberen om de volgende regel toe te voegen aan /etc/modprobe.d/blacklist.conf:blacklist ssbGaat dat lukken?

AtLite

  • Gast
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #10 Gepost op: 2009/10/06, 23:25:59 »
dank!!

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: geen internet verbinding?
« Reactie #11 Gepost op: 2009/10/07, 12:28:51 »
Ah het werkt nu? Mooi, en graag gedaan!