Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 9.10 boot niet...  (gelezen 1831 keer)

Offline Henne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu 9.10 boot niet...
« Gepost op: 2009/10/04, 18:12:26 »
Vandaag had ik de nieuwe Ubuntu 9.10 geïnstalleerd...

Als deze boot dan toont deze gewoon de prompt sh:grub.

Ik had gekozen om mijn Ubuntu te installeren via "Install Inside Windows" dus naast mijn Ubuntu loopt er nog een Vista ook.


Iemand enig idee wat ik kan doen bij de sh:grub prompt? Het enige wat ik te weten ben gekomen is dat de gekozen partitie van Ubuntu hd0,3 is.

Hopelijk weet iemand een oplossing.
Powered by Linux - Ubuntu 9.10

Offline Glenn nl

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/04, 18:14:04 »
Je kan kijken of het bij een echte dualboot is opgelost.
Wubi heeft vaker voor problemen gezorgd.

Offline Henne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #2 Gepost op: 2009/10/04, 18:15:01 »
Kan ik dan makkelijk mijn Vista partitie aanpassen? (misschien via de Linux installer?)
Powered by Linux - Ubuntu 9.10

Offline Glenn nl

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #3 Gepost op: 2009/10/04, 18:17:54 »
Kan ik dan makkelijk mijn Vista partitie aanpassen? (misschien via de Linux installer?)

Ja, tijdens de installatie kies je voor ´naast windows´ en dan is er een schuifbalk.
Links is meer gig voor uby rechts is minder.

Kijk ook even hier voor de zekerheid

http://sites.google.com/site/computertip/installeren

Offline Maik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #4 Gepost op: 2009/10/04, 18:19:16 »
Topic naar het Test gedeelte van het forum verplaatst daar Ubuntu 9.10 nog een Beta (test) versie is.

Offline Henne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #5 Gepost op: 2009/10/05, 14:07:28 »
Deze topic mag gesloten worden.

Het werkte wel toen de internet kabel inzat. Blijkbaar doet de installer zelf een update van de Grub?
Powered by Linux - Ubuntu 9.10

Offline Sjoerd Broekhuijsen

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.10 boot niet...
« Reactie #6 Gepost op: 2009/10/08, 21:23:21 »
EDIT: Oeps, verkeerde draadje :(
« Laatst bewerkt op: 2009/10/08, 21:43:06 door Sjoerd Broekhuijsen »
PC: Processor - AMD Athlon II X4 640 (quad core, 3.0GHz), 4GB DDR2 RAM 800MHz, Videokaart: ATI Sapphire HD4850 met 512MB geheugen, 500gb 7200RPM HDD, Ubuntu 12.04 LTS

Wat doe je als je vraag is opgelost?