Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wifi uitgebreide opties  (gelezen 693 keer)

Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Wifi uitgebreide opties
« Gepost op: 2009/10/01, 14:55:59 »
In windows heb je dat je configraties van kan openen en dat je van alles kan wijzigen bijv. of je nou 802.11b of 802.11g of misschien wel beide wilt gebruiken.

In ubuntu moet er toch ook soort gelijks zijn? /etc/network/networks maar ik weet niet hoe ik die moet instellen weten jullie misschien wel een voorbeeld file of site waar ik er verder kan?

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wifi uitgebreide opties
« Reactie #1 Gepost op: 2009/10/01, 15:28:11 »
Je bedoelt denk ik dat je je PC/laptop aan het draadloze netwerk wilt koppelen en vraag je je hierbij af waar je je draadloze netwerkkaart moet instellen om bijvoorbeeld het beveiligingsniveau en een wachtwoord in te stellen. Toch?

Wat mij betreft installeer je dan eerst Wicd vanuit synaptic. Deze is stukken beter dan de standaard network-manager. In beide gevallen hoef je niet onder de motorkap te komen om bestandjes te wijzigen.
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.