Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Geen geluid  (gelezen 1370 keer)

Offline Spider

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Geen geluid
« Gepost op: 2009/09/28, 20:24:25 »
Heb onlangs een nieuwe laptop (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/nl/nl/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3945156-3996721.html) van me vrouw cadeau gehad. Nu werkt alles perfect, maar geluid wil er maar niet uitkomen. Heb alles al geprobeerd op Pjotr's site, maar helaas...  :(
« Laatst bewerkt op: 2009/10/05, 16:35:44 door Spider »
"We Must Become the Change We Want to See."- Mahatma Gandhi

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2009/09/28, 21:02:41 »
Maandje wachten? Op 29-10 komt 9.10 uit. Die heeft splinternieuwe stuurprogramma's aan boord voor de nieuwste ijzerwaren....

Als je niet kunt wachten: op 1-10 verschijnt de bèta-versie.  :)

Offline Spider

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2009/09/28, 21:36:39 »
Niet het antwoord dat ik wilde hebben, maar denk maar dat ik de beta download.  :) Tot die tijd muziek maar luisteren op Windows...  >:(
"We Must Become the Change We Want to See."- Mahatma Gandhi

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2009/09/29, 10:12:58 »
Hallo Spider, wat is de uitkomst van cat /proc/asound/cards en cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep -i codec in een terminal? Kopiëren in de terminal gaat met ctrl+shift+c.

Offline Spider

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2009/09/29, 15:10:15 »
Ik krijg dan deze uitkomst:

sushar@ubuntu:~$ cat /proc/asound/cards
 0 [Intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                      HDA Intel at 0xda100000 irq 22
 1 [HDMI           ]: HDA-Intel - HDA ATI HDMI
                      HDA ATI HDMI at 0xda010000 irq 17


en

sushar@ubuntu:~$ cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep -i codec
Codec: IDT 92HD75B3X5
sushar@ubuntu:~$
"We Must Become the Change We Want to See."- Mahatma Gandhi

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #5 Gepost op: 2009/09/29, 15:42:09 »
Hmmm, daar zijn wel wat draadjes over her en der. Maar die gaan vooral over het upgraden van de alsa drivers, iets waar ik zelf niet zo snel aan zou beginnen.
Je zou kunnen proberen om het volgende toe te voegen aan het bestand /etc/modprobe.d/alsa-base:
options snd_hda_intel model=hp-dv5
Mocht dat niet helpen dan wordt er aangeraden om alsa te updaten, ik zou het zelf eerder met een nieuwere kernel proberen. Welke Ubuntu versie gebruik je?

Offline Spider

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #6 Gepost op: 2009/09/29, 16:18:29 »
Dat lukt ook niet.  :( Ik werk met Jaunty. Denk maar dat ik wacht tot de beta van Karmic, 2 dagen Windows overleef ik nog wel....  :evil:
"We Must Become the Change We Want to See."- Mahatma Gandhi

Offline Hanssun

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #7 Gepost op: 2009/10/03, 12:47:50 »
heb je dit al geprobeerd

ALT+F2

en dan uitvoeren:

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

en toevoegen:

options snd-hda-intel probe_mask=1

en opslaan

en dan opnieuw opstarten.

Offline Spider

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #8 Gepost op: 2009/10/05, 16:35:15 »
Nee, dat heb ik niet gedaan (en kan ik ook niet meer uitproberen). Heb toch maar Karmic beta geinstalleerd en alles doet het weer. Iedereen bedankt voor zijn/haar hulp!    :)
"We Must Become the Change We Want to See."- Mahatma Gandhi