Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OPGELOST Wel beeld maar geen geluid over HDMI  (gelezen 1618 keer)

Offline ltrfn

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
OPGELOST Wel beeld maar geen geluid over HDMI
« Gepost op: 2009/09/27, 13:51:09 »
Hallo beste Ubuntu mensen,

Ik zit met een probleempje en ik hoop dat hier iemand is die me kan helpen.
Als ik mijn laptop aansluit op de televisie via HDMI, werkt dat prima, mooi beeld haarscherp enz.
MAAR: ik kan op geen enkele manier geluid afspelen via de HDMI kabel, terwijl ik weet dat dit kan (met de PS3).
Ik heb al flink rondgeneust op verschillende fora maar daar kan ik geen goede oplossing vinden :(
Verder heb ik (voor zover ik weet) alles al geprobeerd met de geluidsinstellingen (maar daar staat ook geen HDMI tussen).

Details:
mijn laptop is een HP Pavilion dv9700 Notebook PC.
Ik maak gebruik van Ubuntu 9.04 Jaunty.
mijn videokaart is er een van Nvidia ik heb stuurprogramma 180
aplay -l geeft de volgende resultaten:
**** Lijst van PLAYBACK hardware-apparaten ****
kaart 0: NVidia [HDA NVidia], apparaat 0: CONEXANT Analog [CONEXANT Analog]
  Sub-apparaten: 1/1
  Sub-apparaat #0: subdevice #0
kaart 0: NVidia [HDA NVidia], apparaat 1: Conexant Digital [Conexant Digital]
  Sub-apparaten: 1/1
  Sub-apparaat #0: subdevice #0
Als jullie nog meer moeten weten of een oplossing hebben hoor ik het supergraag,
groet Matthijs
« Laatst bewerkt op: 2009/09/29, 13:50:38 door ltrfn »

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wel beeld maar geen geluid over HDMI
« Reactie #1 Gepost op: 2009/09/28, 17:42:59 »
Welkom op dit forum, Matthijs!

Als je google-t op nVidia+CONEXANT+Ubuntu+HP+sound (of iets dergelijks), zie je dat dit een bekend probleem is. Ik denk dat de nVidia-driver voor linux nog niet klaar is voor audio via HDMI.

Sommigen hebben kennelijk een 'workaround' weten te vinden; je zou kunnen proberen of er een bij is die voor jou werkt.
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Offline ltrfn

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Wel beeld maar geen geluid over HDMI
« Reactie #2 Gepost op: 2009/09/29, 13:49:03 »
Bedankt Willem voor je tip,
ik heb de oplossing uiteindelijk toch gevonden!
Eigenlijk heel simpel (zoals altijd als je het antwoord weet...) OSS installeren en de rest uitzetten...