Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: KVM op server, nu nog een bridge  (gelezen 767 keer)

Kopje_Koffie

  • Gast
KVM op server, nu nog een bridge
« Gepost op: 2009/09/25, 19:16:43 »
Hallo,

Ik heb een server opgezet, waar ik virtuele machienes op draai d.m.v KVM/libvirt. Deze beheer ik vanaf mijn desktop met Virtual Machine Manager. Ik heb er ubuntu desktop in geinstallerd, maar nu wil ik graag dat ik die kan koppelen aan het netwerk, zonder dat er weer iets van NAT tussen zit. Ik kan de virtual machine dus niet van af een andere computer benaderen, wat ik wel graag zou willen. Weet iemand hier een oplossing voor?
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zoals een bridge aanmaken in /etc/network/interface maar dat had tot gevold dat het netwerk het niet meer deed. Ook weet ik niet hoe ik dat moet instellen in virtual machine manager. Als ik een nieuwe netwerkaart aanmaak voor me VM dan kan ik alleen maar kiezen uit virtual network en dan optie default. Shared physical device kan ik niet aanvinken.

gegevens server:
Ubuntu 9.04
Libvirt: 0.6.1
KVM: 84

Voor mijn desktop gebruik ik zowel virtual machine manager 0.7.0 op ubuntu 9.10 Alpha (voledig geupdate) als virtual machine manager 0.6.1 op ubuntu 9.04