Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: af en toe geen internet na opstarten  (gelezen 1713 keer)

Offline pcschouten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
af en toe geen internet na opstarten
« Gepost op: 2009/09/24, 09:22:33 »
hallo,

soms als ik opstart heb ik geen internet.
1 ding dat ik kan doen is opnieuw opstarten of router herstarten+pc herstaten (dit is alles wat tot nu toe  werkt)
heb ubuntu 9.04 moederbord met onboard netwerk p5gd1pro

[b]Ifconfig als hij het niet doet[/b]

peter@peter:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:15:f2:c4:4b:26
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:17

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:47 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:47 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:4892 (4.8 KB)  TX bytes:4892 (4.8 KB)
[b]
ifconfig als hij het  wel doet[/b]

peter@peter:~$ ifconfig

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:15:f2:c4:4b:26

          inet addr:192.168.0.100  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0

          inet6 addr: fe80::215:f2ff:fec4:4b26/64 Scope:Link

          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

          RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

          TX packets:55 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

          collisions:0 txqueuelen:1000

          RX bytes:2034 (2.0 KB)  TX bytes:7969 (7.9 KB)

          Interrupt:17



lo        Link encap:Local Loopback

          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0

          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1

          RX packets:46 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

          TX packets:46 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

          collisions:0 txqueuelen:0

          RX bytes:4840 (4.8 KB)  TX bytes:4840 (4.8 KB)


dit is de opstelling die ik thuis heb    router 1 (komt de verbinding binnen en verdeelt het over 2 kamers en draadloos) naar mijn kamer  router2 die verdeeld over 1 pc en 1 ps3
gegevens over mijn router zijn sitecom wl 160
 TCP/IP-configuratie
Verkregen IP Protocol    Fixed IP
IP adres    192.168.0.1
Subnet masker    255.255.255.0
Standaard Gateway    192.168.0.1
DHCP Server    Enabled
MAC adres    00:0c:f6:25:a9:3e


ik denk dat de pc geen ip krijgt kan dat kloppen?

ps ik deel veel mappen over het netwerk met deze pc
« Laatst bewerkt op: 2009/09/24, 09:29:18 door pcschouten »
weer terug van weg geweest gebruik ubuntu 12.04 weer

Obiewan

  • Gast
Re: af en toe geen internet na opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 2009/09/24, 10:48:20 »
Ik heb van het weekend een upgrade gedaan naar 9.04 en had daarna ook problemen. Af en toe lag m'n ethernet eruit. Internet was onmogelijk. Torrents deden het wel maar moeizaam.
Weinig op het internet gevonden en heb dus op een gegeven moment mijn IP config weggegooid (eth0). Netwerk disabled en enabled en meteen werd door Ubuntu een nieuwe config aangemaakt en alles werkt weer prima!

Offline pcschouten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: af en toe geen internet na opstarten
« Reactie #2 Gepost op: 2009/09/24, 11:38:59 »
kan je ff stap voor stap uitleggen wat je deed?
weer terug van weg geweest gebruik ubuntu 12.04 weer

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: af en toe geen internet na opstarten
« Reactie #3 Gepost op: 2009/09/24, 12:59:19 »
Als je een terminal open en sudo dhclient doet bereik je hetzelfde effect. Een andere manier is om rechts te klikken op het netwerkicoontje in je system tray, het vinkje weg te halen bij enable networking en het even daarna weer aan te vinken. Of even de netwerkkabel erin en eruit.
Je kan ook, als de PC toch altijd hetzelfde IP moet hebben, de NetworkManager uitschakelen en de boel configureren in het /etc/network/interfaces bestand.
« Laatst bewerkt op: 2009/09/24, 13:01:10 door AutoStatic »

Offline vrijevogel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: af en toe geen internet na opstarten
« Reactie #4 Gepost op: 2009/09/24, 14:38:07 »
Als je vermoed dat je geen IP-adres krijgt van je router krijgt, probeer eens volgende status op te vragen : route -n.

kun je in dergelijk geval pingen naar het ip-adres van je router?


Kijk dan in de help van het route-commando om eventueel een gateway op te dringen 192.168.1.0