Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding  (gelezen 732 keer)

Fire

  • Gast
[HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding
« Gepost op: 2009/09/24, 08:56:56 »
Hallo, voor school hebben wij een project gekregen waarin we 2 pc's moeten samenstellen, hiervoor was 1 van de opdrachten: Ubuntu Installatie Handleiding maken, dit hebben wij dus gedaan, we hebben Ubuntu 8.10 geinstalleerd op een Dell Optilex G240. Echter denken we dat niet alles helemaal goed is, onder het installeren hebben we aantekeningen gemaakt van elke stap en daarna verwerkt in de installatie handleiding. Jammer genoeg hebben we ook geen plaatjes  :'(. Hieronder staat de installatie, wij willen graag jullie mening, en dingen die we eventueel kunnen verbeteren.  En ook als iemand plaatjes heeft, wil hij/zij deze dan even in dit topic plaatsen?  :)

De Handleiding:
Linux Installatie

Voorwoord:
Voor het project Bouwen van een PC, hebben wij gekozen op voor het besturingssysteem Linux, Deze hebben wij ook geïnstalleerd op een computer, hieronder kun U de installatie in stappen vinden.
Eerst hebben we het geprobeerd op een Windows 98, Deze kon hem wel aan volgens de geheugentest die U kunt proberen via de CD. Maar toen we deze wilde installeren ging alles heel traag en na 5 minuten liep de installatie vast. Dus toen hebben we het geprobeerd op een Windows XP waar het wel op ging.

Minimale Systeem eisen:
64-Bit PC.
Minimaal 265 MB Ram.
Minimaal 4GB Vrije Schijfruimte voor de installatie.

De Installatie:
1. Doe de CD in de PC, Start hem nu opnieuw op, meestal start deze vanzelf op vanaf CD, als dit niet zo is druk U op f12 meteen als de PC opstart. Dan komt er een soort DOS menu tevoorschijn waar U kiest voor Boot From CD/DVD-Rom Drive.
2. Nu start de Linux CD op en komt er een grijs scherm in beeld, Kies hier Uw taal, Wij hebben gekozen voor Nederlands.
3. Nadat U dit hebt gedaan kun U uit een aantal dingen kiezen, U kunt kiezen voor Opstarten zonder Installatie om te kijken hoe linux er uit ziet, het is niet de bedoeling dat U hier dingen in gaat opslaan want deze gaan verloren.
4. Als we dit hebben gedaan starten we de PC opnieuw op en booten we weer vanaf cd. (Zie Stap 1). Daarna kiezen we voor de geheugen test, Deze start automatisch nadat U hem gekozen hebt, laat deze gewoon zijn gang gaan en uitladen. Nadat de test afgerond is zie U in het midden of de PC geschikt is voor Linux of niet. Daarna start deze opnieuw op, weer booten we vanaf CD.
5. Weer komt het grijze scherm tevoorschijn en kies daar weer U taal. Daarna gaan we kiezen voor Ubuntu 8.10 Installeren.
6. De eerst stap bij de installatie is de Taal van de PC kiezen, wij kiezen voor Nederlands. Daarna klik U op Volgende.
7. Daarna gaan we de tijd instellen, deze staat meestal al goed, als dit niet het geval is kun U deze handmatig instellen door Amsterdam op de kaart of in het DropDown menu te kiezen. Daarna klikt U op Volgende.
8. Daarna moet U U toetsenbord-indeling gaan kiezen, ook deze staat meestal al goed ingesteld, als U deze toch wilt veranderen kun U deze selecteren in het DropDown menu. Ook kunt U de instelling van het toetsenbord te typen door onderaan de pagina wat tekst te typen in het balkU. Daarna klikt U op Volgende.
9. Daarna kunt U kiezen voor de schijf indeling, deze is voor iedereen verschillend, wij kiezen voor de gehele schijf, U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld 20GB, dit kunt U aanvinken in het balkje. Nadat U alles gewenst heb gekozen klikt U op volgende, er komt nu een klein schermpje tevoorschijn waar U de voortgang van het indelen kunt volgen, laat deze gewoon uitladen.
10. Daarna komt U in het menu waar U Uw gewenste PC naam, en andere gegevens kun invullen, ook moet U een wachtwoord kiezen.
11. Daarna kunt u uw instelling van de gehele installatie nog doorlezen, als deze allemaal correct zijn dan klik U op Installeren, als niet alles goed is kunt U terug gaan door op de ├č Terug button te klikken.
12. Als u op installeren hebt geklikt komt er een venster omhoog die Linux installeerd, dit kunt u helemaal volgen, als deze klaar is is Linux succesvol geinstalleerd, Gefeliciteerd!
« Laatst bewerkt op: 2009/09/24, 09:23:44 door Fire »

Offline pcschouten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding
« Reactie #1 Gepost op: 2009/09/24, 09:10:09 »
hallo,

hier heb je plaatsjes en meer info

http://wiki.ubuntu-nl.org/InstallatieDesktopIntrepid

mvg
weer terug van weg geweest gebruik ubuntu 12.04 weer

Offline Thijsg

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding
« Reactie #2 Gepost op: 2009/09/24, 09:12:03 »
Zeg je jij of u? Verder is het denk ik wel goed.

mvg
Thijs

Offline pcschouten

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding
« Reactie #3 Gepost op: 2009/09/24, 09:14:45 »
hier heb je het over we
Als we dit hebben gedaan starten we de PC opnieuw op en booten we weer vanaf cd

en hier over u
Daarna komt u in het menu waar u uw gewenste PC naam
weer terug van weg geweest gebruik ubuntu 12.04 weer

Fire

  • Gast
Re: [HELP] Ubuntu 8.10 Installatie Handleiding
« Reactie #4 Gepost op: 2009/09/24, 09:24:52 »
Bedankt voor jullie reacties, de plaatjes zet ik er later nog in en de spellingsfouten heb ik aangepast  ^-^