Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Vervormd geluid rechts in Ubuntu 8.0.4 niet in Puppy en XP, ra, ra [opgelost]  (gelezen 846 keer)

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik gebruik Hardy sinds deze is uitgekomen.
Geluid deed het vanaf het begin goed.
In de loop van dit jaar ging het geluid vervormen in het rechter kanaal.
Was na het binnenhalen van een update.
Zal wel het moederbord zijn, dacht ik, is niet meer de nieuwste...
Maar wel vreemd dat in XP het geluid nog gewoon uitstekend is.
En helemaal curieus dat, wanneer ik opstart met zo'n 'lullig' PuppyLinux cd-tje het geluid het ook gewoon doet.
Inmiddels ben ik me dus flink aan het ergeren dat m'n geluid niet functioneert.

Wie heeft er een oplossing?
« Laatst bewerkt op: 2009/09/21, 15:50:21 door GerardZZ »

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik heb de alsadrivers opneuw geinstalleerd volgens de instructies hier;
https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting?action=show&redirect=DebuggingSoundProblems
Jammer, geen resultaat.
Inmiddels staat het geluid op mono, met alleen het linkerkanaal, waarom niet eigenlijk :-)
Maar muziek luisteren moet op XP, da's toch eigenlijk van de zotte..

Heeft iemand nog een hint?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Heb je alle schuifjes van de volumeregeling al eens goed bekeken?
Staan alle schuifjes niet helemaal op 100% (anders krijg je oversturing/clipping), staat de balans in het midden, enz.

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ja, ook al die voordehandliggende dingen, die je inderdaad wel eens wilt vergeten :-) heb ik langsgelopen.
Het klinkt trouwens inderdaad als een totaal overstuurd kanaal, maar het volume laat zich net zo regelen als het goed werkende kanaal.
Ik zal vandaag eens een ubuntulivecd downloaden en kijken hoe dat gaat.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Gaat het om alle programma's, of alleen de muziekspeler?

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Het geluid is overal vervormd in het rechter kanaal.
Of liever gezegd was!

Alles werkt weer naar behoren, de oplossing,
Gooi het volgende bestand eruit:
etc/modprobe.d/alsa-base.conf.save
en herstarten.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Mooi dat het weer werkt! :)

Zou je dan ook meteen de titel van dit topic aan willen passen?
Dit kan door het eerste bericht te bewerken.

Als je [opgelost] in de titel zet weet iedereen dat het opgelost is.