Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ath0/wifi0: wel ontvangst, geen ip  (gelezen 811 keer)

Offline erLin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ath0/wifi0: wel ontvangst, geen ip
« Gepost op: 2009/09/17, 12:17:18 »
Hoi,
Na aanschaf van een Linksys pci wifi-kaart met chipset  AR5212/AR5213  probeer ik nu de kaart aan de gang te krijgen.
- Met de network-manager applet krijg ik de netwerken te zien, ik kan verbinden, maar krijg geen ip toegewezen
- Ook zonder network-manager geinstalleerd werkt het niet. Ik heb even gestoeid met wpa_sup maar krijg dit niet werkend.
- Ontvangst is slechts 40% terwijl de wifi-modem n de kamer hiernaast staat.

output van ifconfig (zonder bedraad netwerkenkaart erin)
ath0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:12:17:6c:47:5d 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:11 errors:2 dropped:2 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1048 (1.0 KB)  TX bytes:1190 (1.1 KB)

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:17 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:17 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1276 (1.2 KB)  TX bytes:1276 (1.2 KB)

wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-12-17-6C-47-5D-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:6080 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:1094
          TX packets:542 errors:0 dropped:2 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:199
          RX bytes:933649 (911.7 KB)  TX bytes:34170 (33.3 KB)
          Interrupt:5

Hoe zijn ath0 en wifi0 aan elkaar gekoppeld?
Waarom krijgt wifi0 wel ontvangst en ath0 niet?
Waarom krijgt ath0 geen ip?

Ik hoop dat iemand een antwoord heeft.
groet, Erwin

Offline welrob

  • Lid
    • robvanderwel
  • Steunpunt: Nee
Re: ath0/wifi0: wel ontvangst, geen ip
« Reactie #1 Gepost op: 2009/09/17, 13:50:08 »
Even de stekker uit je router halen en weer terug stoppen 2 min wachten en dan nog eens connecten met je pc.

Ik heb dit bij een klant van me gehad bedraad geen probleemmaar wifi gaf de dhcp geen ip mee.
Dus doe het zekere voor het onzekere en begin bij je router de kans is groot dat het dan opgelost is.
Kubuntu  15.04 -- Plasma 5.3 <------> Loving IT

Een dag niet gelachen is een dag niet .........

Offline erLin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ath0/wifi0: wel ontvangst, geen ip
« Reactie #2 Gepost op: 2009/09/17, 20:44:07 »
Dank voor de tip, ik ga het zo doen als huisgenoten er geen last van hebben. Echter: mijn wlan-kaart heeft een ander mac-adres dan mijn vaste kaart, de router kan toch niet zien dat deze beide in mijn pc zitten?
gr, erwin

Offline erLin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST] Re: ath0/wifi0: wel ontvangst, geen ip
« Reactie #3 Gepost op: 2009/09/18, 09:22:52 »
Probleem opgelost.
Na proberen met de live-cd, waar de kaart out of the box werkt, blijkt dat ik ooit de dhcdbd -daemon heb uitgezet. Met network manager werkt alles nu naar behoren.
erwin