Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Problemen met xserver  (gelezen 1096 keer)

Vus

  • Gast
Problemen met xserver
« Gepost op: 2009/08/25, 18:12:08 »
Ik heb juist ubbuntu 9.04 geïnstalleerd. Die installatie is
goed verlopen. Maar telkens als ik linux wil op starten krijg ik de volgende fout.

Het starten van de X server is mislukt (je grafische omgeving). Het is mogelijk
dat deze niet correct is geconfigureerd. Voor herconfiguratie van de X server
moet je in de console inloggen. Herstart daarna GDM.

vervolgens druk ik op OK en daarna krijg ik gewoon een opdrachtprompt.

Ik ben al op het internet op zoek geweest naar een oplossing maar kan niet echt iets vinden.
Ik heb wel ontdekt dat dit ms aan mijn grafische kaart kan liggen.Mijn grafische kaart is een Ati Radeon HD 3470

Kan iemand me hierbij helpen.

Bedankt
« Laatst bewerkt op: 2009/08/25, 19:34:58 door Vus »

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Problemen met xserver
« Reactie #1 Gepost op: 2009/08/25, 18:36:58 »
Welkom op het forum!

De ATI HD 3470 schijnt onder 8.04 te werken met de ATI-fabrieksdriver; bij 9.04 ben je waarschijnlijk aangewezen op de ubuntu-driver.

Heb je na installatie van je 9.04, de fabrieksdriver geïnstalleerd?
« Laatst bewerkt op: 2009/08/25, 18:39:08 door Willem_D »
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Problemen met xserver
« Reactie #2 Gepost op: 2009/08/25, 18:42:48 »
Om je grafische omgeving te resetten en terug te gaan naar de ubuntu-driver zie:

http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld bij punt 1.
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Vus

  • Gast
Re: Problemen met xserver
« Reactie #3 Gepost op: 2009/08/25, 18:46:24 »
Welkom op het forum!

De ATI HD 3470 schijnt onder 8.04 te werken met de ATI-fabrieksdriver; bij 9.04 ben je waarschijnlijk aangewezen op de ubuntu-driver.

Heb je na installatie van je 9.04, de fabrieksdriver geïnstalleerd?


Oke bedankt dan ga ik die eens proberen. Ja die heb ik al eens geinstalleerd maar dan begint hij helemaal te flippen.

Vus

  • Gast
Re: Problemen met xserver
« Reactie #4 Gepost op: 2009/08/25, 19:25:51 »
Ik heb nu ubuntu 9.04 opnieuw geinstalleerd met de ubuntu drivers. Maar ik heb nog altijd problemen met de xserver.

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Problemen met xserver
« Reactie #5 Gepost op: 2009/08/26, 10:47:41 »
Ik heb nu ubuntu 9.04 opnieuw geinstalleerd met de ubuntu drivers. Maar ik heb nog altijd problemen met de xserver.

Heb je de 9.04 geïnstalleerd via de liveCD? Heb je wel goed beeld bij een 9.04 liveCD-sessie?

Je zou ook een 8.04 install kunnen proberen.


« Laatst bewerkt op: 2009/08/26, 11:31:11 door Willem_D »
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Problemen met xserver
« Reactie #6 Gepost op: 2009/08/26, 11:33:06 »
@ Vus:
Ik zie nu dat je onder installatie een vervolg-topic 'Problemen met ubuntu live cd' hebt gestart. Het is niet handig om het zelfde topic onder twee titels aan te bieden.
Ik ben het met je eens dat het probleem beter onder 'installatie' past, maar vermeld dan even de link van het nieuwe topic bij je laatste post.

@moderator: Ik stel voor dat het topic: 'Problemen met xserver' wordt gesloten.

Verplaatst naar: http://forum.ubuntu-nl.org/installatie/problemen-met-ubuntu-live-cd/msg466424/#msg466424 .

[Ed. 27 aug.: tekst verbeterd. ]
« Laatst bewerkt op: 2009/08/27, 12:03:59 door Willem_D »
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille