Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC  (gelezen 888 keer)

jorgxus

  • Gast
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Gepost op: 2006/10/26, 19:55:48 »
Ik heb zojuist Kubuntu Edgy Eft ge

Phaldmmor

  • Gast
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Reactie #1 Gepost op: 2006/10/26, 20:48:02 »
Lijkt erop dat je scherm resolutie te hoog staat. Volgens mij kan je dit aanpassen in /etc/x11/xorg.conf
Misschien staat er nog een backup van een oude xorg.conf, dan je proberen deze over de huidige heen te schrijven.
Je kan ook proberen met met het commando sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg je xorg configuratie te herstellen.
Aaangezien je een ATI-kaart hebt, neem eens een kijkje op http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide

jorgxus

  • Gast
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Reactie #2 Gepost op: 2006/10/26, 21:29:25 »
Eerst en vooral bedankt voor de vlugge reactie, maar ik krijg het probleem niet opgelost. zelfs als ik de resolutie heel laag zet 800 X 600 en met een frequentie van 75 Hz, dat is zeker juist. maar een oude Xorg heb ik niet aangezien dit mijn eerste linux is
ik wel een dual boot met windows XP mss geeft dat een probleem ?

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Reactie #3 Gepost op: 2006/10/26, 21:54:35 »
Misschien moet je standaard maken voor deze computer aanvinken in
Systeem > Voorkeuren > Schermresolutie ?
Hoe heb je het aangepast, door xorg.conf te editten, of met dpkg-reconfigure ?

Laat het weten,
Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Phaldmmor

  • Gast
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Reactie #4 Gepost op: 2006/10/26, 22:06:35 »
Klinkt misschien gek, maar je zou het nog eens kunnen proberen met 800 * 600 en dan op 60Hz. Ik had namelijk een zelfde soort probleem toen ik op 75 HZ draaide.

Als ik het goed begrijp heb je dit probleem als sinds de installatie, of is het probleem ontstaan na het installeren van ATI-drivers of fglrx?
Heb je de live cd gebruikt of de alternate cd?
Is het mogelijk dat je de inhoud van je xorg.conf op het forum zet?

Het zou misschien kunnen zijn dat het je ATI-kaart niet goed heeft herkend, dan zou je voor nu even gewoon in standaard SVGA mode moeten instellen.
Vermoed dat dit wel kan via sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Precies hoe kan ik je helaas ook even niet vertellen, maar misschien weet iemand anders dit wel....

De dual boot met windows xp is verder geen probleem.

shivan

  • Gast
Kubuntu "Edgy eft" 6.10 amd64 RC
« Reactie #5 Gepost op: 2006/10/26, 22:32:24 »
Ik heb precies hetzelfde probleem gehad met zowat alle versies van ubuntu icm mijn ati radeon 9550 .
Zowel voor de installatie van fgrlx als daarna . Met alleen het verschil dat tijdens het boot proces het beeld weg valt met de melding "videomode niet ondersteund" Daarna kwam het weer terug en kon ik gewoon inloggen , verder geen probleem .
Dit heb ik opgelost door in /boot/grub/menu.lst de vga modus te veranderen naar vga 791 , met als resultaat geen wegvallend beeld meer en een prachtig mooi boot process en een mooie console .
Dat het bij jou Na het inloggen misgaat ligt vrijwel zeker aan je xorg.conf .
Hier heb je een voorbeeld van mijn menu.lst en mijn xorg config .

## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
##      kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
##      kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=/dev/hdb1 ro vga=791

Dit is alleen het stukje waar ik de vga=791 heb toegevoegd voor het opstart gebeuren en de console .

Hier mijn xorg van de ati 9550 radeon en een nec tft scherm in een resolutie van 1280x1024 75 Hz .
Misschien heb je er wat aan ter vergelijk .

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
   InputDevice    "Generic Keyboard"
   InputDevice    "Configured Mouse"
   InputDevice    "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "cursor" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

   # path to defoma fonts
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/misc"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/Type1"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
   FontPath     "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
   FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load  "i2c"
   Load  "bitmap"
   Load  "ddc"
   Load  "dri"
   Load  "extmod"
   Load  "freetype"
   Load  "glx"
   Load  "int10"
   Load  "type1"
   Load  "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option       "CoreKeyboard"
   Option       "XkbRules" "xorg"
   Option       "XkbModel" "pc104"
   Option       "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option       "CorePointer"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "Protocol" "ExplorerPS/2"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5"
   Option       "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"

                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
   Identifier  "stylus"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option       "Type" "stylus"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
   Identifier  "eraser"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option       "Type" "eraser"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"

                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
   Identifier  "cursor"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/wacom"          # Change to
   Option       "Type" "cursor"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "NEC CI VT700"
   Option       "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "ATI Technologies, Inc. RV350 AS [Radeon 9600]"
   Driver      "ati"
   BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]"
   Driver      "fglrx"
   Option       "VideoOverlay" "on"
   Option       "OpenGLOverlay" "off"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Default Screen"
   Device     "ATI Technologies, Inc. RV350 AS [Radeon 9600]"
   Monitor    "NEC CI VT700"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Depth     1
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     4
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     8
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     15
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     16
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     24
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]"
   Device     "aticonfig-Device[0]"
   Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
   Mode         0666
EndSection